Dykkere leder efter våben brugt ved trippeldrab

Leder efter sjælden revolver samt et haglgevær i sø på Midtsjælland

Her leder dykkerne efter våben i Kimmerslev sø. Video: Kenneth Meyer
Følg Krimi

Ved du noget, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Politiet er netop nu tilstede i udkanten af den sjællandske stationsby Borup, hvor de leder efter de våben, der blev brugt ved trippeldrabet på Frederiksberg i fjor.

Politiets tilstedeværelse har vakt opsigt i byen, men hos Midt Vestsjællands Politi henviser vagtchefen til Københavns Politi.

- Jeg kan godt bekræfte, at der os, der på stedet, siger Hans-Erik Raben, efterforskningsleder ved afdelingen for Personfarlig Kriminalitet, Københavns Politi.

Det har tidligere været fremme, at I stadig mangler de våben, der blev brugt ved de tre drab. Er det dem, I leder efter?

- Ja, det er det, svarer han.

Nye oplysninger om trippeldrab: Tre unge dræbt med revolver

Konkret et det ved bredden af Kimmerslev sø - og i selve søen - i Borups udkant, at politifolkene nu leder efter de to våben, en revolver og et haglgevær.

Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november sidste år.
Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november sidste år.

Det var natten til 11. november i fjor, at de tre unge mænd, Suhaib Jaffar, Philip Rasmussen og Mike Vinther, nådesløst blev likvideret, mens de lå og sov i en lille etværelses lejlighed i en ejendom på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg.

Efterfølgende viste det sig, at de tre var tilknyttet en kriminel gruppering, der havde skabt sig en del fjender rundt om i miljøet.

Og det er politiets opfattelse, at drabene kan knyttes til en konflikt.

Revolverne her er udlånt fra National Kriminalteknisk Centers våbensamling for at vise offentligheden, hvilken type våben der formodes at være brugt i trippeldrabet.
Revolverne her er udlånt fra National Kriminalteknisk Centers våbensamling for at vise offentligheden, hvilken type våben der formodes at være brugt i trippeldrabet.

De kyniske drab gav en del genlyd i det kriminelle miljø, og ifølge politiet søgte grupperingen, som de tre dræbte tilhørte, hævn i forbindelse med sagen.

12. januar slog politiet til og anholdt 13 personer, der tilhørte grupperingen. Personerne havde angiveligt planer om at hævne sig og gengælde likvideringen af de tre personer på Frederiksberg.

Ven til ofrene blev skudt en måned efter trippel-drabet

Ville hævne trippeldrab: Straffet med 20 års fængsel

'Efterforskningen har vist, at de efter politiets overbevisning i de to måneder efter drabene har skaffet sig fire forskellige våben i forbindelse med mulig hævn af drabene på deres venner.'

Sådan skrev politiet i pressemeddelelse i forbindelse med anholdelserne. Siden blev yderligere personer anholdt i forbindelse med hævnplanerne.

En dykker på vej op til overfladen efter et dyk i Kimmerslev Sø.
En dykker på vej op til overfladen efter et dyk i Kimmerslev Sø.

Samtidig fortsatte efterforskningen om det tredobbelte drab, og 13. april anholdt politiet to mænd på 29 og 55 år, der blev sigtet for at have videresolgt revolveren, der blev brugt ved trippeldrabet på Frederiksberg.

De to, der nægter sig skyldige, er varetægtsfængslet i sagen.

Fem dage senere - 18. april - blev ni personer anholdt. Fem af de anholdte har tilknytning til rockerklubben Bandidos. Ved et efterfølgende grundlovsforhør blev seks af de ni varetægtsfængslet - blandt dem de fem rockere.

Rocker var isoleret før selvmord

En af rockerne begik efterfølgende selvmord i sin celle i Holbæk Arrest.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+