Dyrlæge fyret: 200 hunde 'skreg i smerte' under aflivning

En 89-årig dyrlæge har mistet sin autorisation, efter det er kommet frem, at omkring 200 hundes aflivning forårsagede 'voldsom smerte'

Over 200 hunde har været udsat for en smertefuld aflivning i hænderne på dyrlæge John Hendrie Smith. Foto: Colourbox
Over 200 hunde har været udsat for en smertefuld aflivning i hænderne på dyrlæge John Hendrie Smith. Foto: Colourbox

Omkring 200 hunde menes at have lidt en forfærdelig smerte i deres sidste minutter af livet efter at have fået en sprøjte i hjertet af den 89-årige dyrlæge John Hendrie Smith.

Et hundeejer-par har fortalt et disciplinært panel, hvordan dyrlægen, der har praksis i Glaston i Skotland, blandt andet ikke brugte en mundkurv, men bandt sit bælte omkring hundens snude for at holde munden lukket under aflivningen.

Det skriver blandt andre The Times og Vet Times.

Dyrlæges afsløring: Dette tænker dit kæledyr de sidste minutter før det dør

Darren Stevenson fortæller til den regulerende dyrlægeinstans RCVS i Storbrittanien, at hans kæreste, 34-årige Rachael Roberts, hørte deres schæfer ved navn Bounce hyle af smerte, da den fik sprøjten under et hjemmebesøg.

- Det var forfærdeligt. Hunden hylede, i hvad der virkede som en evighed. Jeg har aldrig hørt en hund lave sådan en lyd før, siger hun til The Times.

RCVS har efterfølgende undersøgt John Hendrie Smith, der har været uddannet dyrlæge i 65 år og er nået frem til, at han over en årrække har brugt samme smertefulde metode på omkring 200 hunde. Han har selv erkendt, at mange af hundene 'skreg' af smerte, lige inden de døde.

John Hendrie Smith har nu fået frakendt sin autorisation.