Annonce:
Annonce:

Dyrt at have dårlig humor: Græske bombe-tosser dømt

To kække forretningsmænd har virkelig dårlig humor. Det har retten netop slået fast

Få mere at vide her
Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Rigtig dårlig humor kan få rigtig store konsekvenser. Det må to græske og lettere kække forretningsmænd sande, efter netop at være kendt skyldige over en bombe-vittighed afsagt i Københavns Lufthavn den 18. november.

En domsmandsret har netop idømt de to forretningsfolk 3 måneders fængsel, heraf en måneds ubetinget og to måneders betinget fængsel, hvilket dog er lavere end de 6 måneders ubetinget fængsel, som anklageren havde begæret.

Må ikke rejse ind i Danmark i 6 år
De to forretningsmænd er også blev idømt udvisning af Danmark, hvor de begge arbejder ofte pga. det danske firma, de arbejder for, og de må desuden ikke rejse ind i landet i de næste 6 år.

Annonce:

- There is a bomb in this bag, lød det fra den 33-årige direktør til en kvindelig SAS-medarbejder, mens han klappede på sin 65-årige kammerats kuffert under check-in ved en SAS-skranke. 

- This is not a funny joke, please stop, svarede den unge svenske medarbejder, der her til formiddag vidnede i retten.

- Min passager (den 65-årige, red.) sagde; No, this is not funny. Men så fortsætter de. Han tager rundt om sin kollega (den 33-årige, red.) og siger; This is the terrorist from Paris they've been looking for, forklarede hun om forløbet, der kun varede nogle minutter.

Græske 'bombe-tosser' skal blive i Danmark

Trods SAS-medarbejderens indvendinger havde de to spøgefulde forretningsmænd, der begge arbejder i samme firma, ikke fået nok. Den 65-årige afsluttede nemlig seancen:

- Jeg blev chokeret. Jeg havde lige præcis sagt, at han skulle stoppe. Men bagefter kommer han hen til min skranke og siger: Salam Alaikum. Han er seriøs og griner ikke. Man kan ikke se, at han laver sjov. Så går han, gengav den unge SAS-medarbejder.

Annonce:

Den 65-årige har under retssagen benægtet at have ytret 'terrorist-bemærkningen' under henvisning til, at han aldrig kunne finde på at kalde sin chef for terrorist, men indrømmede dog, at han afsluttede sin check-in mod Paris med det arabiske udtryk, der bruges som velkomsthilsen.

Græsk bombe-joker: Jamen, vi havde jakkesæt på...

Bare en malplaceret joke
Mens anklageren adskillige gange understregede, at der var tale om voksne og veluddannede mænd, som 'burde vide bedre' og krævede seks måneders ubetinget fængsel samt udvisning og indrejseforbud mod Danmark i 6 år, nedjusterede grækernes forsvarere samstemmende sagen til at handle 'om en malplaceret joke, som dog forblev en joke', som en 'tåbelighed' og som blev beskrevet som 'en af de mest mareridtsagtige sager' de kunne forestille sig.

- Hvordan kan den have udgjort en trussel, når medarbejderne ved bagagebåndet sidder i mindst 10 minutter ved siden af den kuffert, der er tale om. Jeg har svært ved at se trusselsbilledet, lød det fra den 33-åriges forsvarer Mikael Bernhoft.

Annonce:

Både DSB Øresund og Metro-selskabet har indgivet erstatningskrav på hhv. 24.150 kr og 42.500 kr. for tabte indtægter og behovet for at sætte busser ind i den knap 2 timer lange evakuering af lufthavnen. Umiddelbart billigt sluppet, idet både SAS, DSB og indtil videre andre flyselskaber ikke har ønsket at indgive erstatning over deres eventuelle tab. 

Hov - havde købt flybilletter hjem til i aften
De to grækere har i forvejen været varetægtsfængslet en måned, heraf to uger i surrogat, da de blev løsladt mod at myndighederne inddrog deres pas. Straffen på en måneds betinget er dermed allerede indløst.

Begge forsvarere har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommen, som de to mænd formentligt havde troet ville få et andet udfald.

I hvert fald problematiserede forsvarer Mikael Bernhoft det faktum, at de to grækere har bestilt flybilletter retur til deres respektive boliger i Athen og Paris, allerede i aften.

Anklager Sonja Hedegaard fik dog medhold af dommeren i, at de to mænd fortsat skal være varetægtsfængslet i endnu 15 dage, men stadig på fri fod uden deres pas. Der bliver dermed ingen hjemrejse i aften for de dømte bombe-tosser.

Annonce:

Retten vil dog først på et senere tidspunkt tage stilling til erstatningen.

Sådan så det ud, da terminal 3 i lufthavnen blev evakueret

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: