Annonce:
Annonce:

Eddy: Kampagne kostede os et halvt år mere i Somalia

Tidligere gidsel mener, hans ophold blev forlænget med et halvt år

Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn afhøres i dag i Københavns Byret om gidselsagen. (Foto: Linda Johansen)
Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn afhøres i dag i Københavns Byret om gidselsagen. (Foto: Linda Johansen)
Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET, Ekstra bladet:

- Jeg tror personligt, det har kostet mig seks-otte måneder mere i Somalia.

Det tidligere gidsel Eddy Lopez mener, at den store offentlige interesse i Danmark, især Ekstra Bladets kampagne for at få gidslerne frigivet, i virkeligheden gav bagslag.

Eddy Lopez mener, at han, Søren Lyngbjørn og fire filippinske søfolk, kom til at sidde flere måneder længere i Somalia end nødvendigt, fordi der var så stor fokus på gidselsagen.

- Det er min personlige mening, siger Eddy Lopez i Københavns Byret, hvor han og Søren Lyngbjørn kræver samlet en million kr. i erstatning fra Ekstra Bladet.

Eddy Lopez kan dog ikke underbygge eller dokumentere påstanden, da han bliver udspurgt af advokat Carlo Siebert.

Gidsel: - Piraterne tvang mig til at spille døende

Annonce:

Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn har medvirket i tre bøger og adskillige interviews om gidselsagen efter frigivelsen, men mener, at oplysningerne om blandt andet deres helbred og psykiske tilstand under gidseltagningen var krænkende.

De er begge stadig sygemeldt efter gidseltagningen.

Eddy Lopez fortæller i Københavns Byret ligesom Søren Lyngbjørn, at de interviews, de gav, mens de var gidsler i Somalia, skete under tvang, og at de på intet tidspunkt kunne tale frit.

Eddy Lopez bekræfter dog i retten, at oplysningerne om, at de fik tæsk, sulte-strejkede og på et tidspunkt overvejede selvmord ved at hænge sig i et træ, var korrekte nok.

Eddy og Sørens advokat: Rederiet gjorde ikke nok for at få dem løsladt

Også oplysningen om, at piraterne på et tidspunkt overvejede at sælge gidslerne til den somaliske terror-organisation al-Shabab for 20 millioner dollars var rigtig.

Eddy Lopez sagde i retten, at det var hans indtryk, at en aftale mellem piraterne og rederiet var ved at komme på plads i sommeren 2012, da Ekstra Bladets kampagne 'Skal Søren og Eddy rådne op i Somalia?' startede.

Annonce:

- Piraternes forhandler sagde, at om 10 dage skulle vi hjem. Der blev taget billeder, og vi skulle bekræfte overfor den danske forhandler Mr. Jensen, at vi var i live. Men pludselig blev vi flyttet, og der kom en ny forhandler for piraterne, Yunis, og jeg skulle sige til Claus Bech (rederiet ShipCrafts direktør, red.), at Yunis var den nye forhandler, og at han ikke skulle snakke mere med Mr. Charles (den gamle forhandler, red), forklarede Eddy Lopez.

- Yunis sagde, at nu skete der noget i Danmark. Der var demonstrationer for vores frigivelse, og Yunis viste fotos på sin mobil af Ekstra Bladets banner på Rådhuspladsen. Jeg skulle oversætte, hvad der stod. Yunis mente, at der ville blive en national indsamling i Danmark for at få os hjem, sagde Eddy Lopez.

Ekstra Bladets chefredaktøren Poul Madsen afviser Eddy Lopez teori om, at gidselforhandlingerne trak ud på grund af Ekstra Bladets kampagne: - Det er en privat teori, som der ikke er nogen form for dokumentation for, siger Poul Madsen.

Oplysningen om, at der skulle være en aftale på vej mellem gidsel-tagerne og piraterne i sommeren 2012 er helt ny for Poul Madsen: - Det har vi ikke hørt før. Det er mærkeligt, at den oplysning først kommer frem nu, og det er ikke dokumenteret nogen steder, siger Poul Madsen.

Søren og Eddy kræver en million kr. af Ekstra Bladet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: