Annonce:
Annonce:

Efter 13 dages kamp: 15-årig død efter indtagelse af farligt stof

Siden 2. februar har en 15-årig dreng fra Haslev, der indtog en kraftig udgave af stoffet MDMA, ligget i koma. Nu er han afgået ved døden

Sådan ser MDMA ud. Doseringen på billedet kan ifølge politiet have have fatale konsekvenser. Foto: Kripos/politiet i Norge
Sådan ser MDMA ud. Doseringen på billedet kan ifølge politiet have have fatale konsekvenser. Foto: Kripos/politiet i Norge
Annonce:
Følg Krimi

Efter 13 dages kamp er en 15-årig dreng fra Haslev død af de skader, som han pådrog sig i forbindelse med indtagelse af stoffet MDMA.

Drengen døde natten til torsdag på Rigshospitalet i København. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blev i nat fra Rigshospitalet orienteret om, at den 15-årige dreng, som den 2. februar 2018 blev indbragt til Køge sygehus efter indtagelse af MDMA i Haslev, og som senere blev overført til Rigshospitalet, er afgået ved døden kort efter midnat.

Politiet oplyser desuden, at de siden indlæggelsen af den 15-årige har foretaget flere anholdelser og afhøringer blandt de unge i omgangskredsen.

Det var det farlige stof MDMA, som den 15-årige dreng tog. Foto: AFP
Det var det farlige stof MDMA, som den 15-årige dreng tog. Foto: AFP
 

Annonce:

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi intensiverer deres efterforskningsarbejde ovenpå nattens dødsfald og advarer i den forbindelse alle unge om at tage et lignende stof.

Politiet har ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Familie i sorg
Til TV ØST bekræfter familien til den 15-årige dreng, at han er afgået ved døden natten til torsdag.

- Han sov stille ind i nat klokken 00.30. Der var ikke mere at gøre, og hjernen havde taget stor skade. Han kæmpede til det sidste, siger en ven af familien til mediet.

Den 15-årige blev indlagt på Køge Sygehus efter at have indtaget stoffet om eftermiddagen 2. februar. Det skete i selskab med en klassekammerat.

Efter indtagelsen af stoffet var den 15-årige i kritisk tilstand, og han blev derfor overflyttet til Rigshospitalet, hvor specialister tog sig af ham.

Her mistede han bevidstheden og blev lagt i kunstigt koma, efter det stod klart, at hans indre organer havde taget voldsom skade af stoffet.

Annonce:

Den 15-åriges kammerat, som han havde taget stofferne sammen med, blev også indlagt, men han blev hurtigt udskrevet igen.

 

Skrev rørende brev
En ven til forældrene af den 15-årige dreng gik i forbindelse med episoden ud og advarede andre unge og deres forældre mod stoffer i et brev til TV ØST 6. februar.

I brevet beskrev vennen, hvordan lægerne kæmpede for at holde den 15-årige dreng i live.

'Drengen ligger med over 30 forskellige slanger og ledninger til kroppen. Hver time får hans familie at vide, at der nok ikke er mere at gøre, og at han vil dø. Han chancer for at overleve er under 20 procent, og risikoen for, at han vågner op og bliver sig selv igen er lig 0.'

'Den første nat blødte han fra øre og næse. Og hans organer svigtede. Der er konstant tre speciallæger og to sygeplejersker, som kun koncentrerer sig om ham. Hans forældre ved ikke, om de får en søn med hjem igen eller ej', lød det blandt andet i det rørende brev.

Annonce:

I nat fik forældrene så beskeden om, at de trods lægernes kamp ikke får deres 15-årige søn tilbage.

Anholdt i sagen
3. februar oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, at de havde anholdt en person, der har solgt MDMA til den 15-årige dreng og hans ven.

- Vi har netop anholdt en yngre mand fra lokalområdet. Han erkender, at han solgte stoffet til de to unge drenge i går, oplyste de på Twitter.

Politiinspektør Kim Kliver oplyste i den forbindelse til Ekstra Bladet, at den anholdte godt var klar over, at det var meget stærke stoffer, han solgte.

- Det drejer sig om stoffet MDMA, og den netop anholdte har fortalt, at han var klar over, at det var meget stærk MDMA, men han har altså stadig solgt det videre, lød det fra Kim Kliver.

Den anholdte er nu sigtet for salg af de stærke stoffer.

MDMA

- MDMA er en forkortelse af den kemiske betegnelse for det oprindelige aktive stof i ecstasy. 

- Ecstasy (MDMA) ligger i virkning mellem de centralstimulerende stoffer og de psykedeliske stoffer

- Ecstasy giver følelse af eufori, varme, kærlighed og interesse for andre mennesker. Man får nedsat søvnbehov, øget svedtendens og risiko for væskemangel (dehydrering)

- Virkningerne indtræder gradvis efter 30 minutter

- Rusen varer typisk 4-6 timer

- Ecstasy er afhængighedskabende. Det kan medføre angst, depression og søvnforstyrrelser

Kilde: Sundhed.dk og Giftlinjen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: