Efter bøderegn: Politiet dropper opholdsforbud

Københavns Politi forlænger ikke opholdsforbud på Islands Brygge

Københavns Politi har besluttet, at det midlertidige opholdsforbud på Islands Brygge ikke bliver forlænget. Det skriver myndigheden i en pressemeddelelse.

Reglerne om at holde afstand og undgå at samles i grupper på mere end ti personer gælder fortsat. 

For at hjælpe borgere, der færdes ved havnefronten på Islands Brygge, med at holde den nødvendige afstand, vil Københavns Kommune i dag i stedet begynde at afmærke arealerne ved havnefronten. 

- Vi ønsker alle at holde byens åndehuller åbne for københavnere og byens gæster. Men det bliver nødt til at foregå i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Derfor forsøger vi nu at gå nye veje for at gøre det lettere for folk at overholde reglerne, så vi kan færdes i byens grønne områder uden at komme for tæt på hinanden, siger overborgmester Frank Jensen.

Maks. ti personer
Der bliver på arealet tale om afmærkede felter på ca. 40 kvm, hvori der maks. må være ti personer. Mellem felterne vil der være brede stier. Langs havnefronten vil der desuden blive lavet afmærkninger, ligeledes med afstand imellem, så det også er sundhedsmæssigt forsvarligt at tage ophold der. Borgere, der færdes ved havnefronten, opfordres til at følge ensretningen rundt i området. 

Der bliver opsat plakater i området, som fortæller om det nye tiltag, og kommunale medarbejdere vil være til stede for at guide borgerne.

Kommunens adfærdsregulerende afmærkninger er vejledende, og de skal hjælpe borgerne til at overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det vil fortsat bero på en politimæssig vurdering, om forbuddet mod større forsamlinger er overholdt. 

- Vi sætter pris på, at Københavns Kommune sætter gang i dette initiativ, som bakker op om sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Vi håber, at det vil gøre det muligt at holde havnefronten åben på forsvarlig vis. Hvis ikke det er tilfældet, er vi parate til at genindføre opholdsforbuddet, siger politidirektør Anne Tønnes. 

Opholdsforbuddet på Islands Brygge blev indført lørdag 25. april 2020 kl. 21 og udløber fredag 1. maj 2020 kl. 23.59.

Et nyt midlertidigt forbud kan indføres, hvis politiet vurderer, at borgere tager ophold i området på en sådan måde og i et sådant antal, at det er i strid med sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger vedrørende smittefaren ved covid-19. 

Initiativet blev langtfra udelukkende mødt med bifald, og flere borgere følte sig særdeles urimeligt behandlet.

Bøde for at vente på bussen: - Det er jo absurd og grotesk

Folk flygter fra coronapolitiet

Opholdsforbud: 2500 kroner for to minutters meditation

Første bøder for at bryde opholdsforbud uddelt i København