Efter børnehavebrand: Fokus på 14-årig drengs sikkerhed

Den mulige sammenhæng mellem en nedbrændt daginstitution og en sag om mulige krænkelser har skabt øget fokus på sikkerheden for 14-årige dreng

Efter branden i nat har kommunen sat ekstra gadeplansmedarbejdere på gaden (Video: TV2 Lorry)

En rygende brandtomt er alt, hvad der onsdag var tilbage af daginstitutionen Tåstruphøj, som brød i brand kort før midnat. Det var her en 14-årig skoletræt dreng indtil sidste uge var i et længerevarende praktikforløb. Et praktikforløb, som sluttede brat efter anklager om krænkelser mod en række helt små piger.

- Vi har arbejdet meget hårdt med den her efterforskning, lige siden vi modtog anmeldelsen og status lige nu er, at  det ser ud til, at der kan være tale om blufærdighedskrænkelse, idet drengen har befølt nogle af børnene udenpå tøjet - forskellige steder på kroppen, siger vicepolitiinspektør hos Københavns Vestegns Politi, Peter Malmose til TV 2 Lorry.

Ekstra folk på gaden

Efter branden i nat har kommunen sat ekstra gadeplansmedarbejdere på gaden.

- Det er selvfølgelig for at fange, hvis der er nogle urolige gemytter på gaden, som der er brug for at tage hånd om, siger Michael Ziegler til TV 2 Lorry.

Og den mulige sammenhæng mellem branden og de mulige krænkelser har samtidig skabt øget fokus på sikkerheden for den 14-årig dreng.

- Drengen og hans familie og deres sikkerhed er noget, vi er i dialog med kommunen om. Det er  noget, vi tager meget alvorligt, slutter vicepolitiinspektør hos Københavns Vestegns Politi, Peter Malmose.

"Helt naturligt med følelser"

Den 14-årige blev straks bortvist fra institutionen, da man blev klar over krænkelserne. Imens blev alle de ophidsede forældre indkaldt til hastemøde på rådhuset. 

- Det er helt naturligt, at når der er sket det her i en institution, så er der forældre, som har følelserne uden på tøjet. Og helt naturligt også reagerer ret vredt, siger Høje Taastrups konservative borgmester Michael Ziegler.

Og hvor nogle forældre reagerede med vrede var andre fortvivlede over det manglende kendskab til de eventuelle krænkelsers omfang.

- Hvordan skal jeg forklare det? Jeg har det bare så dårligt med, at jeg som forælder ikke ved, hvad der er sket. Han har været der flere måneder. Der kan være sket alt muligt, lød det tirsdag fra en af de mange forældre, Dana Ismail, da vi mødte hende i Taastrupgaard.