Efter Christiania-razzia: 18 personer fængslet

Grundlovsforhør fortsætter fredag, efter at i alt 28 personer torsdag blev anholdt

Politiet tilstede på Christiania i forbindelse med aktionen. (Privatfoto)
Politiet tilstede på Christiania i forbindelse med aktionen. (Privatfoto)

Efter en omfattende aktion mod hashhandlen på Christiania torsdag morgen er antallet af varetægtsfængslede cirka et døgn efter oppe på 18 personer.

- Retsmøde trak ud. Sidste 10 genfremstilles for lukkede døre til formiddag, lyder det fredag morgen fra Københavns Politi på Twitter. I alt blev 28 personer anholdt torsdag.

Natten til fredag oplyste vagtchef Michael Andersen til Ritzau, at de første 14 fængslede er blevet varetægtsfængslet i forskellige perioder op til 20 dage - frem til 7. oktober.

Under Christiania-aktionen konfiskerede politiet to kilo hash, tre pistoler samt kontanter og andre værdier i form af blandt andet designermøbler, malerier og ure for knap 2,5 millioner kroner.

Politiet vil fængsle 28 efter razzia på Christiania

- Vi er ude hos en række personer på Christiania, men også en række andre steder i byen, der relaterer sig til den åbenlyse hashhandel i Pusher Street på Christiania, sagde lederen af Task Force Pusher Street, Dannie Rise, torsdag til Ritzau.

Politiet har igennem de senere år gang på gang slået ned på den åbenlyse hashhandel på fristaden, men den blomstrer tilsyneladende hurtigt op igen.

Den hidtil største aktion fandt sted 13. marts sidste år. Under kodenavnet "Nordlys" slog politiet til mod salg og leverancer af hash til Pusher Street, og tæt på 100 personer blev anholdt.

Anklagemyndigheden endte med at rejse tiltale mod 85 personer. Det var så mange, at sagerne mod dem blev delt op i syv forskellige sager - seks mod sælgere i boder og én mod leverandører.

I januar, februar og marts i år blev næsten samtlige dømt i Københavns Byret. Omkring 60 af de dømte ankede til Østre Landsret, som i næste uge tager hul på den første af ankesagerne.