Efter dom for drab: Mor brød grædende sammen

Retssagen om den 23-årige Sara Huus Linds voldsomme død var en barsk oplevelse for offerets familie

Den nu afdøde Saras bror, Benjamin Huus Lind, var til stede i Retten i Svendborg, hør hans udtalelse om sagen her (Video: TV2/Fyn)

Følelserne sad uden på tøjet, da sagen om den 23-årige Sara Huus Linds voldsomme død, var for retten i Svendborg torsdag og fredag.

Den dræbte unge kvindes mor, Laila Lind, brød sammen i tårer i retten, da retsformanden fredag eftermiddag idømte den 24-årige Marc Meyer Lindeskov 12 års fængsel for manddrab på kæresten.

Moderen fortæller til Ekstra Bladet, at det var en blanding af lettelse, men også sorg, der fik hende til at bryde ud i tårer midt under dommen.

- Jeg er glad for, at de anerkendte, at det var drab, fortæller hun efter retssagen.

Retsformanden sagde i forbindelse med dommen for drab, at den 24-årige Marc Lindeskov må have indset, at det var overvejende sandsynligt, at Sara ville dø af de voldsomme skader, hun fik, i især på ansigt og på hals.

Marc tæskede Sara ihjel: Her er dommen

Mere ondt i hjertet efter retssagen
I løbet af de seneste dage, er der kommet oplysninger frem under retssagen om den nat i september, hvor kæresten gik amok på Sara Huus i parrets lejlighed i Svendborg, som fik moren til at få endnu mere ondt i hjertet, end hun havde i forvejen.

I retten blev en rapport fremlagt fra den politimand, der anholdt Marc Meyer Lindeskov. Marc Lindeskov skulle i forbindelse med anholdelsen have sagt til politiet, at Sara gentagne gange havde prøvet at få ham til at stoppe.

Hun havde sagt, at hun elskede ham, men intet hjalp det.

- Hun bad ham flere gange om at lade være. Det betyder, at hun ikke blev slået ud så hurtigt, som vi troede. Hun har frygtet for sit liv og været i live i lang tid. Det gør så ondt, siger Laila Lind efter domsafsigelsen.

Forsvarsadvokat: Tvivl om Marc trampede på Sara

Far var ikke med
Det var ikke kun den dræbtes mor, der var voldsomt påvirket af de oplysninger, der kom frem under retssagen. Flere af den unge kvindes venner og veninder har måtte lade tårerne trille flere gange.

Saras far har ikke været til stede under retssagen. Ifølge Laila Lind ville han ikke kunne håndtere at se den nu dømte Marc Meyer Lindeskov.

Han har dog fulgt med hjemme fra hele tiden.

Forsvareren: Marc er dybt berørt
Forsvareren Annette Petersen fortæller efter retssagen, at hun er skuffet efter dommen på den dømtes vegne.

- Han er dybt berørt. Jeg har læst meget om, at han har siddet roligt gennem retssagen, men han har prøvet at beherske sig, siger hun.

Hun fortæller også, at han var meget glad for Sara, og derfor er han meget ked af, at man ikke troede på, at det ikke var hans hensigt at slå Sara ihjel. Marc Lindeskov havde erkendt vold med døden til følge, men nægtede drab.

Advokaten tilføjer, at de sidste otte måneder har været hårde for ham, og at hun endnu ikke ved, om de vil anke sagen, da forløbet ved retten også er hårdt psykisk for ham.

- Men jeg har sagt til ham, at der er alt at vinde og intet at tabe, siger Annette Petersen.

Anklager Marianne Birch fortæller, at hun er godt tilfreds med dommen for drab og de 12 års fængsel.

Ufattelig blodrus kostede Sara livet