Efter drabet på Dan Uzan: Omar mødt med kindkys og kram af terror-tiltalte

Overvågning fanger 21-årige Liban Elmi og 23-årige Ibrahim Abbas give håndtryk og kindkys til Omar El-Hussein en time efter drabet på Dan Uzan

De terrortiltalte - fra venstre: Rabea, Elmi, Abbas og Hossein. Alle fire er tiltalt for at have hjulpet Omar El-Hussein inden angrebet på synagogen i København. (Retstegninger: Jørgen Bitsch)
De terrortiltalte - fra venstre: Rabea, Elmi, Abbas og Hossein. Alle fire er tiltalt for at have hjulpet Omar El-Hussein inden angrebet på synagogen i København. (Retstegninger: Jørgen Bitsch)
Følg Krimi

Byretten i København (Ekstra Bladet): Efter angrebet ved Synagogen i København blev den nu dobbelte drabsmand Omar El-Hussein mødt med kindkys, håndtryk og smil af to af de i alt fire tiltalte i terrorsagen.

Det afslører overvågning fra netcaféen Powerplay på Nørrebro, hvor kameraerne fanger den 22-årige drabsmand ankomme klokken 01.44 om natten 15. februar  sidste år-  ca. en time efter drabet på Dan Uzan.

På billederne ses Omar El-Hussein først gå rundt om caféen for at kigge ind af ruderne, indtil han tilsyneladende er tilfreds med det han ser inde i caféen.  Efterfølgende går han ind på Powerplay, og her mødes han med de tiltalte Ibrahim Abbas og Liban Elmi, som fører Omar El-Hussein videre til et af de bagerste lokaler i caféen.

Laver pistol-tegn
I lokalet hilser de to tiltalte på Omar med kindkys, håndtryk og store smil. På videoen holder Omar El-Hussein også sine ene hånd frem og gestikulerer OK-tegnet med sin hånd til sine to kammerater, ligesom han rækker en finger i vejret og peger mod himmelen og på et tidspunkt også laver en pistol-lignende bevægelse.

Anklager: Omar søgte efter sit næste offer fra computer betalt af tiltalt

- Hvad fortæller Omar jer her?, spurgte anklager Sidsel Jessen-Klixbüll efterfølgende den 21-årige Liban Elmi

- Det ved jeg ikke, svarede den 21-årige tiltalte.

- For mig ser det ud til, at han laver en pistol med hånden.

- Det ved jeg ikke, lød svaret fra Liban Elmi.

Mødet mellem de to tiltalte og Omar El-Hussein er det sidste af flere i løbet af døgnet 14.-15. februar sidste år. Ifølge den 21-åriges forklaring til retten er det først et stykke tid inde i det sidste møde, at Omar begynder at fortælle om et skyderi.

- Han siger bare, at han har set en blive skudt. Men han nævner ikke nogen med nogen synagoge eller noget, forklarede Liban Elmi til retten.

Fredag fremlagde anklager Sidsel Jessen Klixbüll beviser for, at alle fire tiltalte mødtes med Omar El-Hussein i Mjølner Parken kort efter angrebet på Krudttønden på Østerbro.

Militærmanden og barndomsvennen: Her er de fire terrortiltalte

Efterfølgerne mødes flere af de tiltalte løbende med Omar El-Hussein i løbet af dagen 14. februar – flere af møderne foregår på netcafeen på Nørrebro, hvor videoovervågningen derfor er afgørende i sagen i mod de fire.

Den 10. marts kom det i retten frem, at Omar El-Hussein søgte efter flere fremtrædende personer på den pågældende netcafe. Hør Ekstra Bladets kriminalredaktør Mette Fleckner fortælle hvem

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+