Annonce:
Annonce:

Efter festen: Politi lukker for borgere

Midlertidigt stop for afhøringer og andre møder med personligt fremmøde på coronaramt politistation i Gentofte

Station Syd i Gentofte er lukket for personligt fremmøde. Adskillige er hjemsendt i corona-isolation, og flere har fået konstateret covid-19. Foto: Henning Hjorth
Station Syd i Gentofte er lukket for personligt fremmøde. Adskillige er hjemsendt i corona-isolation, og flere har fået konstateret covid-19. Foto: Henning Hjorth
Annonce:
Følg Krimi

Deltog du i festen, eller er du blevet sendt hjem i den forbindelse, så kontakt os her

En fest for nylig for politifolk og anklagere i Nordsjællands Politi har udløst en coronaskandale, som ikke kun går ud over festdeltagernes kolleger, der nu er tvunget til at bære mundbind på samtlige politistationer.

Borgere kan ikke henvende sig i ekspeditionen på Station Syd, som ligger på Ørnegårdsvej i Gentofte. Der er lukket. Indtil videre til og med 28. marts 'grundet forebyggende foranstaltninger mod covid-19', fremgår det af hjemmesiden.

Til alt held minder siden også om, at 'du kan ringe til politiet døgnet rundt' eller besøge en anden politistation.

Der er for eksempel Station Nord i Helsingør, som stadig har åbent for personlige henvendelser.

Annonce:

Fra politistationen på Prøvestensvej deltog flere af de nu hjemsendte ansatte i den fest, som tilsyneladende har skabt en smitteeksplosion af covid-19 internt i politikredsen.

Aflyste afhøringer
Blandt aflyste begivenheder på Station Syd er planlagte afhøringer.

- En af mine klienter skulle have været afhørt i denne uge, men i forgårs modtog jeg en sms, hvor man skrev, at på grund af coronaudbrud på vores station er alt lukket ned i denne uge, fortæller forsvarsadvokat Erbil Kaya til Ekstra Bladet.

Nordsjællands Politi har et udbrud af corona efter en fest holdt i privat sammenhæng, hvor både politibetjente og civile ansatte deltog. De feststemte kom også fra Station Nord i Helsingør. Foto: Jan Sommer
Nordsjællands Politi har et udbrud af corona efter en fest holdt i privat sammenhæng, hvor både politibetjente og civile ansatte deltog. De feststemte kom også fra Station Nord i Helsingør. Foto: Jan Sommer
 

For de medarbejdere ved Nordsjællands Politi, der fortsat kan møde fysisk på arbejde, skal de i disse dage lidt tidligere op for at smøre madpakke. Mens kantinen på Station Syd gennem et stykke tid har været lukket af andre årsager, er kantinerne i både Helsingør og på Station Midt i Hillerød blevet lukket som følge af corona-udbruddet.

Medarbejdere på politistationerne skal bære mundbind, når de bevæger sig væk fra deres kontorer.

Annonce:

Ekstra Bladet afslørede onsdag aften, at en fest med deltagere af politifolk og anklagere fra Nordsjællands Politi har medført hjemsendelse af at stort antal medarbejdere ved Nordsjællands Politi. De er i coronaisolation, mens 10-20 personer er konstateret smittet med den virus, som myndighederne gør alt for at holde nede.

Ekstra Bladet har præsenteret politiledelsen i Nordsjællands Politi for oplysningerne om den uheldige coronasituation.

Sådan svarer politidirektøren

'Nordsjællands Politi kan bekræfte, at der er en række medarbejdere i politikredsen, som er smittede med Covid-19, ligesom en række medarbejdere er i karantæne som følge af den foretagne smitteopsporing. Der er tale om såvel politiuddannede som civile medarbejdere.

Det er kommet frem i forbindelse med vores smitteopsporing, at nogle af de smittede har mødtes socialt i deres fritid.

Et socialt arrangement kan forekomme i mange forskellige udgaver, og der er ikke endnu ikke klarhed over, hvad der er foregået.

Der må bare slet ikke herske nogen tvivl om, at vi alle har et ansvar for at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, fordi det er måden, vi kommer bedst og hurtigst gennem den globale pandemi. Og man kan godt forvente af os, som er ansatte i politiet, at vi tager det ansvar særligt alvorligt, fordi vi er med til at løse samfundsvigtige opgaver, som der også skal være mandskab til at løse på trods af Covid-19. Hvis vi opfører os ufornuftigt, risikerer vi selv at blive syge og derefter smitte vores kollegaer.  

Når de nu sygemeldte medarbejdere vender tilbage på arbejde, vil vi danne os et overblik over, hvad der er op og ned i sagen, og på det grundlag vurdere, hvad det måtte give anledning til,' lyder det fra politidirektør i Nordsjællands Politi Jens-Christian Bülow i en mail til Ekstra Bladet.

 

Politiet lukker ofte fester ned i disse dage, og tilbage i februar blev to fester i København lukket ned på en enkelt aften.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: