Efter forklaring fra kidnappede hjemløse: En tiltalt løsladt

En af de fem tiltalte i sagen, hvor to hjemløse unge i følge anklagen blev tilbageholdt i ti timer, truet og slået, er fredag blevet løsladt

Ved Retten på Frederiksberg blev en af de fem tiltalte i en sag om kidnapning løsladt efter dagens retsmøde. Foto: Stine Tidsvilde
Ved Retten på Frederiksberg blev en af de fem tiltalte i en sag om kidnapning løsladt efter dagens retsmøde. Foto: Stine Tidsvilde

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Efter forklaring fra det hjemløse par i retten på Frederiksberg, der i oktober sidste år ifølge anklageskriftet blev tilbageholdt, truet og slået af fem drenge i alderen 16-19 år på forskellige adresser i Vanløse, er en af de to fængslede drenge i gruppen blevet løsladt.

Parret skulle i dag forklare i detaljer, hvordan de var blevet flyttet fra forskellige adresser, samt hvordan de frygtede for deres liv under kidnapningen, der varede i ti timer, og hvem af de fem drenge, der havde slået og holdt dem fast.

Skulle have stjålet en revolver
Ifølge den forurettede kvinde blev de to tilbageholdt, fordi de angiveligt skulle have stjålet en revolver fra en af drengene, og drengene ville have parret til at betale 15.000 kroner til dem for revolveren.

- Men jeg fortalte dem, at vi var hjemløse. Skulle vi true vores kunder til at købe 'Hus Forbi'?, spurgte den 23-årige kvinde i retten.

Efter det fik de fem drenge parret til at ringe til en ven, drengens bror og hans mor og søster for at skaffe pengene.

Det endte med omkring 20-40 opkald til drengens søster og mor, hvor de fem kidnappere i følge anklagen prøvede at få familien til at betale pengene, mens drengen blev slået og sparket.

Optagelser fra telefonsamtalerne, som blev afspillet i retten torsdag, kastede lys over, hvordan det foregik, da de to hjemløse var kidnappet.

Her hørtes det tydeligt, at en af de fem drenge sagde, at han havde været nødt til at give dem 'et par slag på hovedet', fordi han gerne ville have sine penge.

Det forklarede kvinden også i retten, hvor hun lagde vægt på, at drengene tæskede den 20-årige til at starte med og efterfølgende holdt dem tilbage.

Tvivl om kidnapningen
I retten blev der dog sået tvivl om selve kidnapningen af forsvarsadvokaterne til de fem drenge. De satte spørgsmålstegn ved, hvorfor de to hjemløse ikke havde alarmeret nogle af de mennesker, de så i løbet af de ti timers tilbageholdelse.

Begge hjemløse forklarede nemlig, at de havde set en vagt i starten af forløbet, og det fik advokaterne til at spørge ind til, hvorfor de ikke havde bedt om hjælp.

- Vi kunne ikke bede om hjælp, vi frygtede for konsekvenserne, forklarede kvinden.

Under kvindes forklaring blev der grinet og rystet på hovedet af de fem tiltalte på anklagebænken.

Da den 20-årige hjemløse blev spurgt ind til, om vagten havde kunnet se skaderne i hans ansigt, svarede han, at han havde haft en kasket på, som en af de fem drenge havde bedt ham trække ned, så man ikke kunne se skaderne.

Hans forklaring var også, at de havde været bange for konsekvenserne og derfor ikke bedt om hjælp fra forbipasserende.

Selve skaderne blev også belyst af forsvarsadvokaterne, der gerne ville have svar på, hvem af de fem tiltalte, der havde påført den forurettede 20-årig mand skaderne, der er dokumenteret i anklageres bevisførelse.

Den 20-årige mand kunne ikke huske, hvem af de fem, der havde påført ham hvilke skader, og det resulterede i, at den ene af de anholdte, en 18-årig mand, blev løsladt efter dagens retsmøde.

Anklageren gav forsvarsadvokat Nima Nabipour ret i, at der ikke længere var nogen grund til fængslingen af den 18-årige tiltalte efter dagens forklaringer.

En anden tiltalt i sagen prøvede også at få en løsladelse igennem, men den blev nægtet. Han fik dog ophævet forbuddet mod besøg og breve.

Retten på Frederiksberg har afsat fem dage til retssagen, hvor dommen ventes  5. april. En af de tiltalte er udenlandsk statsborger og kræves udvist.