Efter fyrværkeri-tragedie: Mekaniker ransaget af politiet

Selvstændig bilmekaniker uforskyldt rodet ind i fyrværkeritragedie, fordi den nu fængslede mand havde sin kassevogn til reparation

Årets første aften 2015 bliver nok en af dem, som Kristoffer Sillehoved vil huske mange år frem i tiden.

Den stod ellers på afslapning og familiehygge med kortspil med kæresten og det ene af parrets to børn, da otte-ti betjente fra Nordjyllands Politi og mindst fire patruljevogne pludselig stod på Houvej i Hobro, hvor den lille familie både bor og driver selvstændig erhvervsvirksomhed med Kristoffer Sillehoveds værksted, KS Auto.

Der blev flaget på halvt efter dødsulykkerne med krysantemumbomber nytårsnat i og omkring Hobro. (Foto: René Schütze) Krimi 29-årig var nær ven med en af de dræbte

- Vi sad og hyggede os, da vi ved 21-tiden fik talstærkt besøg. Vi var ret chokerede, men da vi fik forklaret sagens alvor, forstod vi selvfølgelig godt, hvorfor de mødte massivt op uden varsel, fortæller Kristoffer Sillehoved til Ekstra Bladet.

Årsagen til det uventede besøg var, at den nu sigtede og varetægtsfængslede 29-årige mand, som mistænkes for at have solgt de dødbringende krysantemumbomber til de nytårsselskaber, hvor i alt tre mænd blev dræbt nytårsnat, havde sin bil til reparation hos KS Auto og Kristoffer Sillehoved.

- De ransagede værkstedet og alle de otte biler, jeg havde holdende, beretter den 31-årige automekaniker.

Kender den fængslede

Kristoffer Sillehoved ved ikke, hvad folkene fra Nordjyllands Politi fandt, men de tog et par papkasser med i en patruljevogn, som de fandt i den 29-åriges grønne Nissan Primera Star kassevogn.

- Der kan ikke have været tale om nogen stor beslaglæggelse med dusinvis af kilo ulovligt fyrværkeri og krysantemumbomber. Det var nærmere en lille, ufarlig mængde, siger Kristoffer Sillehoved og tilføjer, at der hverken var sporhunde eller bomberyddere med på det store besøgshold fra politiet.

Automekanikeren fra Hobro ved godt, hvem den 29-årige varetægtsfængslede er, men kender ham kun overfladisk.

- De (politiet) har godt nok sagt, at de fandt spor af krysantemumbomber enten her på værkstedet i hans kassevogn eller på hans bopæl. Jeg tror dog, at det må have været på hans bopæl, for det virkede ikke som om,  der var den store fare forbundet med deres ransagning her, siger Kristoffer Sillehoved.

Træt af indblanding

De to dødsulykker skete med cirka 20 minutters mellemrum nytårsnat. Først 10-12 minutter før midnat, hvor en 37-årig familiefar fra Assens ved Mariager Fjord blev dræbt for øjnene af sin kone og parrets to børn efter at have affyret en krysantemumbombe. Siden på en mark i Skjellerup ved Hobro ikke langt fra det første ulykkessted, hvor to mænd på 24 og 25 år blev dræbt, og hvor to andre mænd på 24 og 28 år blev alvorligt kvæstet efter sprængning af en krysantemumbombe.

- Jeg er godt træt af, at min familie og min virksomhed sættes i sammenhæng med tragedierne. Det er forfærdeligt for de involverede og stærkt ubehageligt på den her måde at få det tæt på.

- Men jeg driver værksted og reparerer folks biler, jeg går ikke rundt og kigger, hvad vores kunder har i bilerne, siger Kristoffer Sillehoved.