Efter likvidering af russisk ambassadør: Seks personer tilbageholdt

Seks personer er tirsdag tilbageholdt efter en 22-årig mand mandag aften skød og dræbte den russiske ambassadør i Tyrkiet

Gerningsmandens mor, far, søster samt tre andre er tirsdag blevet tilbageholdt efter modet på den russiske ambassadør i Tyrkiet. Foto: AP
Gerningsmandens mor, far, søster samt tre andre er tirsdag blevet tilbageholdt efter modet på den russiske ambassadør i Tyrkiet. Foto: AP

Det tyrkiske politi har tirsdag tilbageholdt seks personer, efter den russiske ambassadør, Andrey Karlov, mandag aften blev skudt og dræbt af den 22-årige politimand Mevlut Mert Altintas i Tyrkiets hovedstad, Ankara.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der med henvisning til det tyrkiske nyhedsmedie Anadolu mener at vide, at der er tale om Altintas mor, far og søster samt to andre slægtninge. Alle skulle de være blevet tilbageholdt i den vestlige provins Aydin.

Derudover er den 22-åriges bofælle angiveligt blevet holdt tilbage i Ankara.

Samfund Ambassadør skudt for øjnene af fotograf: - Jeg er nødt til at gøre mit arbejde

Krimi 22-årig specialtrænet politibetjent dræbte den russiske ambassadør

'Hævn for Aleppo'
Tilbageholdelserne sker, efter Andrey Karlov mandag blev skudt og dræbt for øjnene af et større publikum under åbningen af en fotoudstilling i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

I minutterne efter at have dræbt sit offer, skulle drabsmanden, den 22-årige Altintas, angiveligt have råbt slagord om den kampramte syriske by Aleppo, herunder 'hævn for Aleppo'.

- Glem ikke Syrien. Glem ikke Aleppo. Så længe vores brødre ikke er trygge, så vil I heller ikke være trygge. De som tager del i undertrykkelsen må betale prisen én for én, lød det ifølge flere medier på stedet.

- Vi må hvide, hvem der dirigerede morderens hånd, har Putin ifølge Reuters udtalt i kølvandet på drabet af den russiske ambassadør i Tyrkiet. Foto: AP Krimi Putin lover hævn over dræbt ambassadør: - Der kan kun være ét svar

Kort efter skudepisoden blev gerningsmanden 'neutraliseret' af politiet.

Foruden ambassadøren blev tre andre personer såret under mandagens attentat. Ingen af de sårede er i ifølge Tyrkiets indenrigsministerium i kritisk tilstand.