Efter nattens skyderier: Skudt kvinde kan have været i livsfare

Mange vilde detaljer fra nattens skuddrama - en 26-årig er blevet fængslet efter et grundlovsforhør for åbne døre, to tilfældige blev ramt af skud, og politi måtte afgive varselsskud

Efter nattens skyderier: Skudt kvinde kan have været i livsfare

Nørrebro-skyderiet genfortalt (Foto/redigering: Tariq Mikkel Khan/Mikkel Cramon)

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Der er fundet 11 afskudte hylstre over en strækning på 85 meter på Nørrebro, hvor en gerningsmand åbnede ild natten til i dag.

En 28-årig kvinde blev ramt af skud og efterfølgende opereret på hospitalet, hvor hendes tilstand meldes at være stabil.

I grundlovsforhøret, hvor en 26-årig mand i eftermiddag blev fremstillet for åbne døre, kom det frem, at kvinden kan have været i livsfare, har en retsmediciner vurderet.

Også en mand blev ramt af strejfskud på venstre inderlår.

En tredje mand blev ligeledes beskudt, men ikke ramt. Af forklaringer fra grundlovsforhøret oplæst af anklageren, lød det, at den mand var kommet ud fra en kiosk, da den nu sigtede havde råbt til ham. Offeret så, at der blev peget på ham med en pistol, og da der blev skudt, råbte offeret:

- Hvad laver du?! Jeg er ikke en del af det her. 

Handske på hånden
Det er blot nogle af de detaljer, der kom frem under torsdagens grundlovsforhør.

Om starten på nattens skyderi lød det, at politifolk var i gang med en anden politiforretning i Esromgade på Nørrebro, da de hørte flere skud natten til i dag.

Politifolkene så en mand med trukket pistol komme luntende. Han havde en handske på højre hånd, hvor han holdt pistolen.

De så, at han pegede med den i retning mod nogle personer på Den Røde Plads på Nørrebro og afgav to skud mod personerne.

Betjenten ville ikke skyde på grund af afstanden og fare for omkringstående, men løb efter manden ind i Nørrebroparken, hvor betjenten afgav varselsskud.

Den 26-årige blev herefter anholdt ud for Krogerupgade 51, hvor han tilsyneladende forsøgte at gemme sig selv eller noget under en bil.

Betjentene genkendte ham som personen, der skød.

Politiet på stedet mente, at den 26-årige virkede påvirket af stoffer. Han svedte og var meget urolig. Han forklarede til politiet på stedet, at han gemte sig, fordi der var blevet skudt.

Anklageren oplyste under grundlovsforhøret, at der i mandens hjem er fundet en skudsikker vest og tøj med LTF's logo på.

Den 26-årige er sigtet for forsøg på manddrab ved at have affyret mindst to skud mod en mand i Heimdalsgade og efterfølgende ved at have skudt mod kvinden og en anden mand.

Den 26-årige anholdte er desuden sigtet for under særligt skærpende omstændigheder at have været i besiddelse af en pistol af mærket Glock.

Den anholdte nægter sig skyldig. Han var i klædt den karakteristiske blå dna-dragt, som mistænkte ofte bliver iklædt, fordi deres eget tøj skal undersøges for spor.

Under grundlovsforhøret vil han ikke udtale sig, og dommeren har bestemt, at han skal fængsles i 27 dage.

Politiet har tidligere i dag meldt ud, at det ene skudoffer er en svensk kvinde. Hun er 28 år og blev i følge Ekstra Bladets oplysninger ramt i lysken.