Annonce:
Annonce:

Efter ny raceuro: Bander truer med politidrab

Flere bandegrupperinger i USA truer nu med at dræbe politifolk i Baltimore

Hundredvis af sørgende har passeret Freddie Grays kiste i dag. 
(Foto: AP)
Hundredvis af sørgende har passeret Freddie Grays kiste i dag. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krimi

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Mens mindst 34 personer formentligt fortsat sidder bag lås og slå efter weekendens voldelige protester, og i hundredvis netop nu er samlet til begravelsen af den 25-årige Freddie Gray, har de seneste raceuroligheder i Baltimore nået nye højder.

Politiet i Baltimore har for blot få minutter siden udsendt en pressemeddelelse og oplyst, at efterretnings-oplysninger tyder på, at bandegrupperinger i USA vil politifolk i byen til livs.

 

Politiet frygter drab på betjentene efter et nyt samarbejde mellem bandegrupper er indgået.
Politiet frygter drab på betjentene efter et nyt samarbejde mellem bandegrupper er indgået.
 

- Baltimore Politi har modtaget informationer om, at medlemmer af forskellige bander som Black Guerilla Family, Bloods og Crips har indgået et samarbejde om at dræbe politifolk. Dette er en troværdig trussel og politienheder bør tage forholdsregler for at beskytte sine betjente, lyder skrivelsen.

Det vides ikke, om truslerne gælder på nationalt niveau eller udelukkende i Baltimore i delstaten Maryland.

Annonce:

Truslen kommer netop som begravelsen af den unge Freddie Gray finder sted her til formiddag lokal tid. I hundredvis af familiemedlemmer, venner og demonstranter som ønsker at vise sin støtte, har passeret den åbne kiste i kirken.

Freddie Gray blev søndag for to uger siden det seneste offer for en brutal anholdelse i USA.

TV: Politimand dræber sort mand for dårlige bremselygter

Den hemmelige fangetransport
Freddie Gray blev anholdt søndag morgen, da en cykelpatrulje fik øje på ham. Den officielle forklaring lyder, at han så mistænkelig ud og begyndte at løbe. Gray blev jagtet, bragt til jorden og lagt i håndjern. Mindre end en time senere lå han i koma på hospitalet med brud på nakke og rygsøjle. En uge senere døde han.

Den dødelige anholdelse har igen medført raceuroligheder og protester, som igennem særligt det seneste år har præget store dele af landet i oprør over politibrutalitet. Særligt drabet på teenageren Michael Brown i Ferguson, Missouri medførte både nationale og internationale massedemonstrationer.

Annonce:

I Baltimore skyldes protesterne ikke mindst det faktum, at myndighederne endnu ikke har klargjort præcis, hvad der skete under fangetransporten med Freddie Gray.

Skuddræbts bror til Ekstra Bladet: Man skyder ikke en mand i ryggen

Fangetransporten stoppede flere gange undervejs til stationen. På et tidspunkt for at lægge Grays fødder i lænker. Mens myndighederne fortsat undersøger sagen har de dog meldt ud, at den 25-årige fik lægehjælp for sent. 

Lørdagens demonstrationer med anslået omkring 1000 mennesker blev de hidtil mest voldelige i Baltimore, da demonstranter gik amok, smadrede politibiler og butiksfacader og i alt 34 personer blev anholdt.

Hans familie har beklaget de voldelige hærværkstogter gennem byen. Flere organisationer bag demonstrationerne har erklæret vedvarende demonstrationer i byen.

Menneskejagt i New York: To betjente skudt

Annonce:

I New York blev to betjente i december henrettet ved højlys dag af den 28-årige Ismaaiyl Brinsley. Den åbenlyse likvidering blev betragtet som hævn for bl.a. den dødelige anholdelse på Eric Garner fra New York. Det afslørede tweets på Ismaaiyls twitterprofil. Politiet undersøgte desuden også dengang, om den 28-årige, der skød sig selv på subway-stationen kort efter, havde forbindelse til netop Black Guerilla Family.

Det står endnu ikke klart, hvilke konsekvenser dagens trusler fra bandemiljøet vil få eller, hvilke forholdsregler politiet vil tage.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: