Efter nye spor i drabet på Heidi: Politiet har fået flere henvendelser

Politiet kan være tættere på at identificere morder fra 2012 efter nye spor om nationaliteten af drabsmanden

Nettet strammes om den drabsmand, som i 2012 på voldsomste vis tog livet fra den 41-årige Heidi Abildskov, der blev stukket ihjel af en indbrudstyv i familiens villa på Frederiksdalsvej i Virum.

Siden politiet i går kunne offentliggøre nye spor i form af en retsgenetisk test, der afslører, at morderen var af asiatisk afstamning, har flere borgere henvendt sig.

- Vi har endnu ikke fået noget afgørende, men vi har fået henvendelser fra befolkningen, som mest går på specifikke personer. F.eks. at nogle har set noget, som de mener har betydning i sagen, siger efterforskningsleder ved Nordsjællands Politi, Henrik Gunst, til Ekstra Bladet. 

Det er en ny retsgenetisk teknik, der hedder geno-geografisk dna-analyse, som afslører, at den ukendte morder formentlig er af asiatisk afstamning.

Heidi Abildskov, 41, blev dræbt af en desperat indbrudstyv. Politiet afslører nu, at han er af asiatisk afstamning og var påvirket af narkotika under drabet. Privatfoto Krimi Morderjagt: Det ved politiet nu om Heidis drabsmand

Samtidig afslører retskemiske undersøgelser, at morderen var påvirket af tre narkotiske stoffer, og at han derfor sandsynligvis færdes eller færdedes i narko-miljøet.

De nye oplysninger betyder, at politiet kan målrette efterforskningen og nu appellerer til vidner, der kan huske en stofmisbruger af asiatisk afstamning.

- Vi har jo hans håndaftryk, fingeraftryk og hans dna. Det eneste vi mangler er hans identitet, for han er derude i et sted, siger Henrik gunst.

Heidi Abildskov blev fundet dræbt ved husets terrasse foran indgangen til familiens køkken. Ifølge politiet blev hun formentlig overrasket af indbrudstyven omkring klokken et om natten 16. november 2012. 

Under det voldsomme drab skar morderen sin ene hånd indvendigt, formentlig den højre, og blødte kraftigt.

Måske er han blevet behandlet for skaden hos en læge eller skadestue, og måske gik han i tiden efter drabet med bandage eller plaster på hånden.

I huset forsøgte drabsmanden at stoppe blødningen – dels med et stykke af familiens badeforhæng og dels med gazebind, han fandt i en førstehjælpskasse. 

Efter drabet stjal han rent tøj i villaen, og alt tyder på, at han ville flygte i familiens Mercedes, hvori han efterlod sit eget blodige tøj, en dunjakke og joggingbukser, men da automatlåsen slog til, blev han smækket ude af bilen, og han måtte flygte til fods. 

Politiet har derfor hele tiden haft de fældende beviser mod den ukendte morder, men han er ukendt i både danske og udenlandske dna- og fingeraftryksregistre.

- Det der skal til for at løse den her sag nu, det er, at vi får det rigtige tip på den rigtige person, eller at hans dnaprofil dukker op i Danmark eller et andet land, siger efterforskningslederen, der opfordrer alle, som kunne vide noget, til at kontakte Nordsjællands Politi på telefon 114.

Mordet på Heidi Abildskov

Heidi Charlotte Abildskov blev dræbt i sit hjem i Virum om aftenen 15. november 2012 eller natten til den 16.

Den 41-årige kvinde var alene hjemme i villaen på Frederiksdalvej og var kun iført sit nattøj, da hun pludselig stod ansigt til ansigt med en mand, der var bevæbnet med en kniv.

Hun kæmpede for sit liv under en kamp mod drabsmanden i køkken-alrummet, før hun faldt sammen lige uden for terrassedøren. På hendes arme fandt retsmedicineren adskillige afværgelæsioner.

Efterfølgende tog han tre computere og en mobiltelefon med sig ind i familiens Mercedes, som han ville stjæle til sin flugt. Det mislykkedes, og han efterlod tyvekosterne på bilens forsæde, inden han forlod stedet til fods.

I bilen fandt man hans blodige tøj – en dunjakke og et par grå joggingbukser – og på tøjet et blodspor, som ikke stammede fra offeret, men fra gerningsmanden. Derudover fandt politiet hans dna på et gazebind, der lå sammen med tøjet og på et badeforhæng i huset.

Politiet mener, han skar sig i hånden under det brutale angreb på den forsvarsløse kvinde og forsøgte at stoppe blødningen. Hans blod blev også fundet på en kældertrappe, ligesom hans fingeraftryk blev fundet på den efterladte rørtang.

Gerningsmanden er ukendt i det danske politis dna- og fingeraftryksregister, og Nordsjællands Politi har derfor sendt gerningsmandens dna-profil og fingeraftryk ud til alle Interpols 190 medlemslande.

Ingen politimyndigheder har hidtil kunnet identificere ham, men nu siger nye dna-analyser, at han er af asiatisk afstamning, og politiets håb er derfor, at han findes i et eller andet lands registre – og at mordet på Heidi Abildskov så bliver opklaret.