Annonce:
Annonce:

Efter nytårs-overgreb: 2500 betjente i Køln til karneval

Frygten for sexvold og terrorisme fra IS præger åbningen af det årlige karneval i Køln og andre tyske byer

Tilbage i januar protesterede en modig kvinde nøgen i Köln, for at vise verden, at hun er imod voldtægter og sexovergreb og selv bestemmer over sin krop (Video: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Køln åbnede torsdag det store årlige karneval med stærkt optrappede sikkerhedsforanstaltninger, da der er frygt for sexoverfald og forulempelser af kvinder, som det skete i storbyen nytårsaften.

Politistyrken i Køln kæmper for at genvinde befolkningens tillid, efter at den var passiv, mens hundredvis af kvinder i nytåret blev overfaldet og bestjålet af unge mænd, hvoraf langt de fleste var nordafrikanere og arabere.

Men samtidig med frygten for denne type vold er der under karnevalet også øget bekymring for terrorangreb mod de store folkemængder, som i de kommende dage holder karneval i Køln og en række andre tyske byer.

Derfor har man bragt omkring 2500 betjente til Køln for at patruljere i gaderne under karnevalet. Det skriver Kölner Stadt-Allgemeine.

Annonce:

To formodede IS-sympatisører
Terrorfaren i Tyskland blev torsdag understreget, da to algeriske mænd, der formodes at have forbindelser til Islamisk Stat, blev anholdt ved en stor politioperation. To andre efterlyste mænd er stadig på flugt, oplyser myndighederne.

Lederen af gruppen - en 35-årig mand fra Algeriet - blev anholdt i et asylcenter i byen Attendorm, der ligger omkring 80 kilometer fra Köln. Man mener, at han har modtaget træning i Syrien og er eftersøgt i sit hjemland for at have forbindelser til Islamisk Stat.

Ifølge det britiske medie The Telegraph havde mændene øjensynligt planer om et angreb mod turistmål og seværdigheder i det centrale Berlin - blandt andet Checkpoint Charlie og Alexanderplatz.

Anholdelserne kan give næring til en ophedet debat om, hvorvidt jihadister har udnyttet flygtningekrisen i Europa og forbereder en serie af angreb.

Teenager opdigtede flygtninge-voldtægt, som spredte frygt

Annonce:

Både uniformer og civil
Flere hundrede politifolk vil under karnevalet patruljere på banegårde og i tog. Foruden uniformerede betjente vil forbundspolitiet også udsende et større antal civilklædte politifolk, hvis primære indsats er at holde øje med lommetyve.

De mange overgreb mod kvinder nytårsaften medførte, at Kølns politichef, Wolfgang Albers, blev fyret. Nordrhein-Westfalens indenrigsminister, Ralf Jäger, sagde, at det skete for at genvinde offentlighedens tillid til, at politiet i Køln har handlekraft og kompetence.

- Det sker ikke mindst af hensynet til det forestående karneval, har Jäger understreget.

Politi udlover dusør efter masse-overgreb i Köln

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: