Efter ophedet debat: Nu offentliggør politiet video af skuddrab

Søndag offentliggjorde Chicago Politi optagelser af en ung mand, der blev skudt af betjente. Ifølge politichefen var manden bevæbnet

Efter en afroamerikansk mand blev skudt og dræbt, skyndte Chicago politichef, Eddie Johnson, at offentliggøre optagelserne af skudepisoden. Han fortæller, at han aldrig har offentliggjort politiets videooptagelser så hurtigt før. Det skriver CNN.

Politiet ville offentliggøre videoen hurtigst muligt, så der ikke ville opstå uro i byen på baggrund af falske oplysninger om betjente, der nok igen har slået en ubevæbnet sort mand ihjel.

Ifølge Eddie Johnson er der nemlig ingen tvivl om, at den dræbte 37-årige Harith Augustus var bevæbnet, da betjente kom i konflikt med ham i Chicagos South Side-kvarter.

Politiet stoppede efter sigende Harith Augustus, da en betjent lagde mærke til en pistol i et hylster, der stak ud under mandens t-shirt. Eddie Johnson fortæller, at pistolen var stukket ned i mandens bukselinning, og at der var tale om et semi-automatisk håndvåben.

Det er ikke noget nyt, at amerikansk politi skyder og dræber en sort mand. Der har den seneste tid været talrige sager om ubevæbnede sorte, der bliver dræbt af ordensmagten. Protestbevægelser som Black Lives Matter er opstået som konsekvens af de mange tragiske episoder, og det har tidligere ført til konfrontationer mellem demonstranter og politi.

Lørdag aften eskalerede lignende protester mod politiet i forbindelse med skudepisoden, og derfor ville politichefen udgive de dramatiske optagelser, før det blev til voldsommere optøjer.

Se den omtalte video øverst i artiklen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær