Efter politiaktion: De rejste alle til Syrien

De fire anholdte er alle sigtet for at have rejst til Syrien - og for at lade sig hverve af Islamisk Stat

Se seneste update fra retten på Frederiksberg her

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Det bliver sparsomme informationer offentligheden kan få oplyst om de anholdte fra gårsdagens politiaktion. 

Netop nu bliver de fire anholdte, der alle sigtes for den samme terrorparagraf i Straffeloven, fremstillet ved et grundlovsforhør på Frederiksberg.

Anklagemyndigheden har begæret lukkede døre. Derfor har offentligheden pt. kun mulighed for at høre selve sigtelsen mod de anholdte.

Samlet set er de fire mænd, der blev anholdt på forskellige adresser rundt omkring i Storkøbenhavn, sigtet for alle, på egen hånd, at have været rejst til Syrien for tre år siden og for at have opholdt sig der frem til et ukendt tidspunkt.

28-årig, A: Sidder i mørkt tøj og med kort hår og kort skæg. Han er ifølge Ekstra Bladets oplysninger tidligere topfigur i bandemiljøet.

Han er den eneste, der er sigtet i to forhold: For at være rejst til Syrien i 2013 samt for besiddelse af en revolver, der blev fundet under torsdagens ransagning.

Under opholdet i Syrien har han ifølge sigtelsen ladet sig hverve af Islamisk Stat.

Da den 28-årige blev ført ud af retslokalet udbrød han pludselig mod dommeren: - Jeg erkender, jeg erkender.

Det er dog uklart, hvad han ønskede at erkende, og han fik ikke yderligere mulighed for at uddybe det, da hans forsvarer opfordrede ham til at holde mund.

25-årig, A:

Sigtet for at være rejst til Syrien i 2013 frem til ukendt tidspunkt. Han var dengang 22 år.

Under opholdet i Syrien har han ifølge sigtelsen ladet sig hverve af Islamisk Stat.

Den 25-årige, der har halvlangt viltert hår, nægter sig skyldig.

25-årig, V:

Sigtet for at være rejst til Syrien i 2013 frem til ukendt tidspunkt. Han var dengang 23 år.

Under opholdet i Syrien har han ifølge sigtelsen ladet sig hverve af Islamisk Stat. Overfor familie og venner har han dog ifølge Ekstra Bladets oplysninger forklaret, at han var i Syrien for at deltage i humanitært arbejde.

Den 25-årige, der blev anholdt i Albertslund og har kort hår og skæg, nægter sig skyldig.

20-årig, A:

Sigtet for at være rejst til Syrien i 2013 frem til ukendt tidspunkt.

Under opholdet i Syrien har han ifølge sigtelsen ladet sig hverve af Islamisk Stat. Han har på det tidspunkt, derfor blot været 18 år gammel.

Den 20-årige, der blev anholdt i Ishøj, og ifølge naboer er blevet religiøst orienteret i sin tøjstil de senere år, sad med tjavset skæg og poset tøj. Han nægter sig skyldig. 

D