Efter politiaktion: Seks personer i retten

En tidligere topfigur i bandemiljøet og en tidligere røverimistænkt - er blandt de personer, der nu fremstilles efter politiaktionen i går

Se seneste update fra retten på Frederiksberg her

Har du informationer om de pågældende aktioner og/eller de anholdte personer fra terroraktionen, så kontakt os via sms på 1224 (alm. sms-takst) eller mail på 1224@eb.dk.

Sikkerheden vil med garanti ikke blot være i top men formentlig også helt synlig, når i alt seks personer her til morgen fremstilles i grundlovsforhør - alle som et resultat af gårsdagens koordinerede og storstilede politiaktion.

Mens to personer, der først blev anholdt tidligt på aftenen, fremstilles for overtrædelse af våbenloven, mødes fire af dem dog med en terrorsigtelse.

Mere konkret anklages de for under ophold i Syrien at have ladet sig hverve til terrororganisationen IS.

Foto: Kenneth Meyer Krimi Flere anholdt efter politiets store IS-aktion

Bandefigur tog til Syrien
Hidtil har politiet holdt oplysningerne om de sigtede, der blev anholdt på flere forskellige adresser i Storkøbenhavn, særdeles tæt til kroppen.

Men ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der bl.a. tale om en 28-årig samt en 25-årig mand, der begge tidligere har været på ophold i Syrien i 2013.

Den 28-årige blev anholdt på en adresse i Tingbjerg er desuden tidligere kendt topfigur i bandemiljøet under grupperingen LTF. Han er tidligere straffet for røveri, men angiveligt skulle den kriminelle løbebane i bandemiljøet dog være blevet skiftet ud med et efterhånden stærkere og stærkere religiøst livssyn.

Aktionen i Glostrup. Foto: Jakob Jørgensen Krimi Terroranholdelser i København: - Pludselig vælter det ind med politi

Fortalte han lavede humanitært arbejde
Det er bl.a. også denne mand, hvis navn for nylig dukkede op i en omfattende lækage på 22.000 dokumenter fra Islamisk Stat.

Den 25-årige blev anholdt samtidig, da politiet slog til mod et rækkehus i Albertslund. Han er tidligere mistænkt men frikendt for et bizart røveri mod en myndighedsstyrelse i København. Også han har været i Syrien i 2013. Et ophold, hvor han til familie og bekendte har fortalt, at han kun deltog i humanitært arbejde.

De to mænd, der sigtes for overtrædelse af våbenloven, bliver her til morgen fremstillet i Københavns Dommervagt, mens de fire terrorsigtede fremstilles i Retten på Frederiksberg.

Ekstra Bladet følger retsmødet kl. 9 fra Retten på Frederiksberg.

1 af 2 
2 af 2