Efter pressemøde: Nye grusomme detaljer om drabet på Kim Wall

Ifølge chefanklager Jakob Buch-Jepsen blev Kim Wall stukket flere gange i underlivet, mens hun var i live

Den svenske journalist Kim Wall blev stukket flere gange i underlivet, mens hun var i live.

Det er netop kommet frem på et pressemøde ved Politigården i København.

Politi afslører tiltale mod Peter Madsen: Kræves idømt livstid

Her kunne chefanklager Jakob Buch-Jepsen løfte lidt af sløret for indholdet i anklageskriftet mod den 47-årige opfinder Peter Madsen.

- I anklageskriftet fremgår det, at Kim Wall er blevet tildelt en række stik, mens hun er i live, lød det fra Jakob Buch-Jepsen på pressemødet.

Derudover kunne chefanklageren afvise gisninger om, at Kim Wall og Peter Madsen kendte hinanden privat, inden de 10. august sidste år sejlede sammen ud på ubåden Nautilus. 

Anklager: Derfor vil vi destruere Peter Madsens ubåd

- Det har tidligere været fremme, at vi kun har haft kendskab til, at det var et professionelt forhold, og der er ikke noget andet, der indikerer det, sagde Jakob Buch-Jepsen.

I en pressemeddelelse tidligere i dag oplyste politiet, at Peter Madsen tiltales for drab, usømmelig omgang med lig og andet seksuelt forhold end samleje af særlig farlig karakter mod den kvindelige svenske journalist.

Han tiltales endvidere for to grove overtrædelser af lov om sikkerhed til søs.

Kræves idømt tidsubestemt sanktion: Sådan er hverdagen for forvaringsdømte

Planlagde drab på journalist
Politiet oplyser, at drabet ifølge anklageskriftet er sket efter forudgående planlægning og forberedelse. Drabsmåden ukendt, men drabet kan være sket ved halsoverskæring eller kvælning.

- Det mener vi på baggrund af de retsmedicinske undersøgelser, og det er noget jeg for nuværende ikke vil gå nærmere ind i, sagde Jakob Buch-Jepsen på pressemødet.

Peter Madsens forsvarsadvokat: Nu skal vi læse tiltalen igennem sammen

Her kunne chefanklageren også fortælle, at anklagemyndigheden har indhentet en mentalundersøgelse foretaget af Retslægerådet. Her har man fundet Peter Madsen egnet til almindelig fængselsstraf, men med mulighed for forvaring.

- Hans personlighed gør, at det er påkrævet, at han idømmes forvaring, sagde Jakob Buch-Jepsen på pressemødet, hvor flere danske og svenske journalister var mødt op.

Peter Madsen fik mandag morgen forkyndt anklageskriftet i sin celle i Veste Fængsel. Det fulde anklageskrift kan dog først udleveres til medierne om syv dage.

Kræves idømt tidsubestemt sanktion: Sådan er hverdagen for forvaringsdømte