Efter retsmøde: Skrækdansker skal blive i spjældet

Danske Peter Frederiksen har fået forlænget sin fængsling frem til næste mandag. Hør mere her

Efter retsmøde: Skrækdansker skal blive i spjældet

For kort tid siden fik 63-årige Peter Frederiksen forlænget sin fængsling i Sydafrika, da retten i Bloemfontein besluttede, at den danske statsborger forsat skal sidde bag lås og slå frem til 5. oktober.

Det fortæller den centrale efterforskningsleder ved politiet i Bloemfontein Lynda Steyn til Ekstra Bladet.

- Vi har forlænget fængslingen af danskeren frem til 5. oktober, hvor han får mulighed for at fremstille krav.

Danskeren selv var ikke fysisk tilstede i retten. I stedet var han med over en videoforbindelse fra det sikrede fængsel Grootvlei, der ligger knap en halv times kørsel fra retten.

Herfra var han vidne til, at dommeren på anklagemyndighedens opfordring forlængede fængslingen af ham.

Peter Frederiksen havde ellers håbet på, at dommeren i dag ville give ham mulighed for at forlade fængslet mod kaution, men det vil dommeren altså først tage stilling på næste mandag.

Flere sigtelser
Peter Frederiksen har siddet fængslet siden 17. september, hvor sydafrikansk politi anholdt danskeren, efter man fandt intet mindre end 21 dele af kvindelige kønsorganer i danskerens fryser.

Efter retsmøde: Skrækdansker skal blive i spjældet

Siden anholdelsen er mængden af anklager mod Peter Frederiksen vokset støt og danskeren er indtil videre sigtet for to tilfælde af seksuelle overgreb, brud på den sydafrikanske sundhedslovgivning, trusler, vold samt besiddelse af børneporno.

Desuden efterforsker det sydafrikanske politi også danskeren for flerkoneri, da man mener at have fundet beviser på, at Peter Frederiksen har været gift med en dansk kvinde samtidig med, han har haft en kone i Sydafrika.