Efter sexanklager: Kusiner vil gerne mødes med Jeanet

Jeanets stort set jævnaldrende kusiner vil gerne se hende i øjnene, mens de hører hendes version af historien om de mange sexovergreb, hun angiveligt har været igennem

27-årige Jeanet Pedersen fortæller i dokumentaren 'Jagten' en skrækkelig historie om sexmisbrug mod hende. Hendes kusiner tror ikke på, at de mænd, som hun siger står bag misbruget, er de sande gerningsmænd. Nu vil de gerne mødes med Jeanet for at høre fortællingen fra hendes egen mund. (Foto: Linda Johansen)
27-årige Jeanet Pedersen fortæller i dokumentaren 'Jagten' en skrækkelig historie om sexmisbrug mod hende. Hendes kusiner tror ikke på, at de mænd, som hun siger står bag misbruget, er de sande gerningsmænd. Nu vil de gerne mødes med Jeanet for at høre fortællingen fra hendes egen mund. (Foto: Linda Johansen)

Det er chok, forfærdelse og skepsis, der fylder tre unge kvinder, som er kusiner til Jeanet Pedersen, der i onsdags stillede sig frem på TV3 og i Ekstra Bladet som offer for et massivt, årelangt sexmisbrug.

De tre kvinder kender alle den mand, som deres kusine udpeger som hovedmanden bag overgrebene, og de er - for at sige det mildt - meget tvivlende omkring sandhedsværdien af deres kusines udsagn. Det samme gælder Jeanets anklager mod andre mænd i hendes historie om sexmisbrug.

Jeanet Pedersen, 27 år, fortæller om en grufuld barndom med sexmisbrug, vold og tortur. (Foto: Linda Johansen) Krimi Jeanets mareridt: Jeg blev lejet ud som sexslave

Her forsøger Ekstra Bladet og TV3 at få en kommentar fra Jeanets læge Sonja Henriksen (foto EB Dokumentar) Krimi Jeanet fortalte om seksuelt misbrug: Ingen greb ind

Samtidig sidder de tre unge kvinder også med et fælles ønske: de vil gerne se Jeanet igen.

- Det er mange år siden, vi har haft kontakt med hende, men vi vil rigtig gerne mødes med hende, siger den ældste, 25-årige kusine og uddyber:

- Vi vil bare gerne tale med hende og prøve at forstå.

- Hun må ikke føle sig truet, eller tro at vi vil angribe hende. Vi vil bare gerne stille hende nogle spørgsmål - og hun kan stille os spørgsmål. Vi vil gerne se hende i øjnene, mens hun fortæller om det, synes en anden kusine.

- Det kunne være rart at høre det fra hendes egen mund - ikke gennem en tv-skærm. Vi vil gerne vide, hvad hun har tænkt, følt og oplevet. Hun har tydeligvis en anden opfattelse af tingene, end vi har, mener hun.

Det er vigtigt for kvinderne at understrege, at det ikke handler om at konfrontere Jeanet med de ting, hun har fortalt, som de tre unge kvinder ikke mener passer.

- Vi håber, at hun vil mødes med os. Vi vil bare så gerne høre hendes historie, siger den yngste af de tre kusiner.

Jeanets historie

Over to udsendelser fortæller Ekstra Bladet og TV3 historien om Jeanet Pedersen.

Hele første del af Jeanets historie blev sendt onsdag 25. maj på TV3 under titlen ’Jagten – Mit liv som sexslave’. Her afslørede vi, hvordan Jeanet gang på gang er blevet svigtet af myndighederne, når hun har forsøgt at råbe om hjælp til at komme væk fra det angivelige sexmisbrug.

Andet afsnit ’Jagten – Det forsvundne spædbarn’ sendes 1. juni klokken 21.00 på TV3. Det handler om, at Jeanet Pedersen i sine teenageår føder et barn – men det barn er væk, muligvis dræbt. Vi afdækker vi, hvordan politiet henlægger sagen om drabet på et spædbarn – og stiller spørgsmålstegn ved, om vi som samfund kan acceptere, at en forsvunden baby bare kan få lov at forsvinde uden at nogen stilles til ansvar.

Flere mænd har været sigtet i sagerne om seksuelle overgreb mod Jeanet Pedersen og drabet på hendes spædbarn. To mænd sad varetægtsfængslet, men ingen blev nogensinde tiltalt eller dømt i sagerne.