Efter skuddrama: Fars sidste hilsen til døende søn

Chokeret far fortæller, at han haster hjem for at begrave søn, der i nat afgik ved døden

Gerningsmanden, der skød betjente på Christiania, får hjertemassage efter han blev skudt af politiet under anholdelse. Læservideo
Følg Krimi

Bag dramaet om den 25-årige Mesa Hodzic, der blev skudt af Politiets Aktionsstyrke i Kastrup og nu er død, sidder en lille flok pårørende tilbage i chok og sorg. De er forvirrede og fortvivlede både over begivenhederne på Christiania og efterfølgende i Kastrup.

Den 25-årige blev tidligt i går morges sporet til en boligbok i Kastrup efter at have været efterlyst af politiet for at have skudt to betjente og en civil mand på Christiania. I Kastrup havde politiet afspærret et område, men under anholdelsen af den 25-årige blev han skudt.

En af de pårørende er faderen til Mesa Hodzic.

Forældre skilt
Faderen Ferid Hodzic kommer fra Bosnien, men har boet i Danmark i mange år. Hans nu afdøde søn var blot fire år, da familien flyttede hertil. Faderen og Mesas mor er blevet skilt for en årrække siden, og parret har ifølge faderen ikke haft kontakt i mange år.

For få måneder siden flyttede faderen fra Danmark til Tyskland, hvor han er gift på ny.

I går gik det op for ham, at en af hans sønner, den 25-årige Mesa var hovedperson i en frygtelig hændelse, at han var efterlyst efter at have skudt to betjente på Christiania.

Læste om søn
- Jeg fik det af vide af en bekendt i København og kort efter læste jeg så, at min søn var blevet skudt, siger faderen fra en telefon i Bosnien, hvor han er på ferie.

Faderen ringede af flere omgange at få fat i nogen, som kunne give ham informationer om, hvad der var sket med sønnen og præcist, hvilket hospital han befandt sig på.

Fik opkald i nat
I nat fik han et opkald fra ekskonen, Mesa Hodzic' mor, der befandt sig på hospitalet ved sønnens side.

Den unge mand var hårdt såret af politiets skud, og han lå i koma.

- Min ekskone græd meget. Men hun holdt telefonen hen til min søns øre. Jeg sagde til ham, at jeg elskede ham, fortæller Ferid Hodzic dybt bevæget til Ekstra Bladet.

Blot en times tid senere fik faderen en ny opringning fra ekskonen. Nu var sønnen død.

- Jeg havde først svært ved at tro det, siger faderen.

Her til morgen har Ferid Hodzic fulgt med i netmedier og læst mere om sagen.

Mesa Hodzic blev ifølge hans beskikkede advokat Jakob Kiil erklæret død i nat klokken 01.42.

Formodet gerningsmand bag Christiania-skyderi død

Faderen har ikke set sønnen i to-tre måneder, men siger, at kender sin søn, som en god dreng, der blandt andet har haft arbejdet på et plejehjem. Han kan ikke genkende udtalelser om, at sønnen skulle have været islamistisk. Og han er meget forvirret over dramaet på Christiania, hvor sønnen ifølge sigtelsen skød og sårede tre personer.

I dag er Ferid Hodzic ved at undersøge, hvordan han hurtigt kan komme med fly til Danmark fra Bosnien. Han vil hjem til sønnens begravelse.

Dømt for drabsforsøg
Trods chokket over de voldsomme begivenheder de seneste dage, har faderen selv haft alvorlig kriminalitet tæt inden på livet. Som beskrevet i Ekstra Bladet i dag, var han i 2010 i centrum i en sag om drabsforsøg og knivstikkeri, hvor også Mesa og en bror blev tilltalt. Offeret i sagen var en ung mand, der havde opsøgt Mesa i forbindelse med en kontrovers om en pige. Sønnerne blev dog frifundet, mens faderen afsonede en lang dom.

På et tidspunkt efter løsladelsen, valgte faderen så efter eget udsagn at flytte til Tyskland.

Skud efterforskes
Politiets skud mod Mesa Hodzic efterforskes nu af DUP'en, Den Uafhængige  Politiklagemyndighed, som altid når politiet skyder.

Detaljerne om hændelsesforløbet er endnu ikke klarlagt. Men beboere hørte flere skud og siger, at de så den 25-årige ligge på jorden, og at der var en del blod.

I går blev der afholdt grundlovsforhør mod den 25-årige, in absentia, fordi han lå i en sygeseng på hospitalet.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at politiet sigtede manden - ikke blot for drabsforsøg på Christiania, men også drabsforsøg i Kastrup på betjente fra Politiets Aktionsstyrke. Sigtelsen er formuleret som, at han 'efter at være blevet anråbt af politiet, afgav flere skud mod de tilstedeværende politifolk'.

På Rigshospitalet ligger fortsat en betjent, der blev hårdt såret af skud i hovedet på Christiania.

Politiet mener, at Mesa Hodzic var tilknyttet hahshandel på Christiania, og at han onsdag aften skulle fragte dagens omsætning væk fra en bod, da politiet ville anholde ham, og den 25-årige trak våben og skød.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU