Efter skuddrama: Gyldendal vil stadig udgive Yahya

Yahya Hassans nye digtsamling er fortsat interessant for forlaget Gyldendal, selvom han mandag blev fængslet i opsigtsvækkende voldssag

Se Ekstra Bladets opdatering efter grundlovsforhøret her

Det kommer ikke til at få konsekvenser for Yahya Hassan, at han nu er blevet involveret i endnu en sag med ordensmagten - og denne gang tilmed en ganske alvorlig en af slagsen.

Således gør forlaget Gyldendal, hvorpå han udgav digtsamlingen 'Yahya Hassan' det klart, at det også gerne udgiver hans næste digtsamling - hvis der vel at mærke kommer materiale fra den kontroversielle digter.

- Manuskriptet ikke afleveret endnu, men vi håber at kunne udgive Yahyas digtsamling til efteråret, siger Gyldendals litterære direktør Johannes Riis til Ekstra Bladet.

Yahya Hassan varetægtsfængslet

På spørgsmålet om, hvad forlaget mener om, at den 20-årige digter mandag er blevet varetægtsfængslet i fire uger - sigtet for at have skudt en 17-årig dreng med en pistol - lyder det kortfattede svar:

- Ingen kommentarer.

Tidligere har samme bogdirektør udtrykt sin udelte begejstring for den unge digter, der var i spil til at blive lyrikredaktør på forlaget.

- Jeg blev skudt af Yahya Hassan

- Der er ikke indgået nogen aftale endnu. Vi håber, den falder på plads inden længe, sagde Gyldendals litterære direktør Johannes Riis i februar sidste år til Berlingske. Måneden efter blev Yahya Hassan dømt for vold - en dom, han senere fik omstødt i landsretten - og heller ikke her var der skyggen af fordømmelse at spore hos forlaget.

- Vi glæder os på Yahyas vegne over, at det er endt med en betinget dom, og vi håber, at han ikke får flere mellemværender med ordensmagten, lød det dengang fra Johannes Riis.

Hør Yahya Hassans 17-årige offer fortælle om episoden her. (Tv: Claus Bonnerup)

Ekstra Bladet ville gerne have hørt, om den unge digter fortsat er i spil til jobbet som lyrikredaktør - når han vel at mærke bliver løsladt en dag - men forlaget afviser at kommentere sagen yderligere.

Yahya Hassan er foreløbigt fængslet i fire uger - sigtet for grov vold og våbenbesiddelse. Selv nægter han sig skyldig.

Sex, vold og stoffer: Yahya Hassans vej fra berømt til berygtet

Her kommenterer Yahya Hassans forsvarer, Hanne Ziebe, grundlovsforhøret

Her kommenterer anklageren, Lars Petersen, grundlovsforhøret