Efter skudepisode: Indfører visitationszone

Politiet har undersøgt en mulig skudepisode siden mandag aften

Her er den indførste visitationszone. Politifoto
Her er den indførste visitationszone. Politifoto

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Der indføres visitationszone efter en skudepisode i Vollsmose.

Politiet har været massivt til stede fra mandag aften til tirsdag, og har nu besluttet at lave en visitationszone, da den 'foreløbige efterforskning understøtter anmeldelsen om skud.'

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet fik en anmeldelse klokken 21.59 mandag om skud i Fyrreparken.

Der er to grupper i området, der er i konflikt med hinanden, som bliver nævnt i forbindelse med nedsættelsen af visitationszonen. Fyns Politi oplyser til Ekstra Bladet, at den ene gruppe består af unge fra Korsløkkeparken, mens den anden gruppe holder til omkring Vollsmose.

Vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fortæller til Ekstra Bladet, at der er blevet afgivet skud ved Fyrreparken i Vollsmose.

- Vores efterforskning både i forhold til indhentning af vidneforklaringer og forhør i området samt de tekniske undersøgelser i sagen peger i retning af, at der har været en skudepisode, siger Jesper Pedersen til Ekstra Bladet.

Og politiet er også af den opfattelse, at skudsagen kan knyttes til netop konflikten mellem de to grupperinger.

- Men af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke rigtig komme ind på den del lige nu, siger Jesper Pedersen videre.

Ingen er anholdt i relation til skudepisoden, og politiet har heller ikke fået melding om, at nogen skulle være blevet ramt.

Visitationszonen er ifølge Jesper Pedersen blevet udpeget og defineret ud fra det trusselsbillede, som Fyns Politi mener, at der er. Zonen kommer konkret til at betyde, at politiet vil være mere aktive end vanligt i området og også mere synligt.

- Vi har allerede i dag iværksat en mere konkret og bred indsats med henblik på at skabe tryghed og for at gøre de involverede personer opmærksom på, at vi holder øje med dem. Desuden vil vi hurtigt kunne sætte ind og gennemføre et massivt tryk over for de involverede i forhold til visitationer.

Ved at nedsætte en visitationszone giver det politiet flere rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonen, og på den måde håber de på at finde våben og gerne de personer, der bruger våbnene.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Visitationszonen træder i kraft 17. december klokken 14 og gælder i fire uger frem til 4. januar klokken 14. Der er mulighed for forlængelse.

Har man hørt eller set noget mistænkeligt i området, hører politiet meget gerne fra borgere på telefon 114.

Opdateres ...