Efter skyderi: Nu vil Merethe flytte

Trygheden er forduftet, fortæller Merethe Jakobsen efter at hendes lejlighed i Aalborg Øst tirsdag aften blev ramt af tre-fire skud

Nordjyllands Politi bad mindst to af de fem anholdte om at iføre sig de specielle hvide dragter, som mistænkte i sager om personfarlig kriminalitet ofte får på i forbindelse med en anholdelse. Foto Ekstra Bladet
Nordjyllands Politi bad mindst to af de fem anholdte om at iføre sig de specielle hvide dragter, som mistænkte i sager om personfarlig kriminalitet ofte får på i forbindelse med en anholdelse. Foto Ekstra Bladet

Heldigvis skete der ingen personskade, da én eller flere personer tirsdag aften affyrede tre-fire skud mod Merethe Jakobsens lejlighed på Vilsundvej i det østlige Aalborg.

Men den skrækindjagende oplevelse får alligevel personlige omkostninger for den midaldrende kvinde, som ikke længere tør bo i sit hjem efter at tre-fire skud fra et jagtgevær ramte et vindue og fik hende til at smide sig ned på gulvet midt imens hun sad og strikkede i det, hun indtil da angiveligt har oplevet som en hyggelig, tryg aften i private omgivelser.

Merethe Jakobsen tror hendes lejlighed er tilfældigt valgt, da hun ikke selv mener, at hun har uvenner eller fjender, som kunne finde på noget så vanvittigt som at skyde med et jagtgevær mod hendes hjem.

- Jeg har det meget skidt med det. Jeg flytter i hvert fald. Jeg bliver her ikke. Det tør jeg simpelthen ikke, siger Merethe Jakobsen til tv2nord.dk.

Nordjyllands Politi fik i aftes klokken 21.14 en anmeldelse om, at der blev affyret skud mod en lejlighed. Idet der befandt sig en person i lejligheden, betragter politiet skuddramaet som drabsforsøg.

Flugtbil forulykkede

Efter at skuddene var blevet affyret mod Merethe Jakobsens lejlighed, kørte fem formodede gerningsmænd fra stedet i en sort Audi, som under flugten forulykkede og kørte ind i et skilt. Umiddelbart efter dette kunne Nordjyllands Politi anholde de fem mænd, der befandt sig i bilen.

- Efterforskningen skal klarlægge, om skuddene var rettet mod Merethe Jakobsens lejlighed, eller om de skulle have ramt et andet sted, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen til Ekstra Bladet.

Han ønsker ikke at udtale sig yderligere om sagen. Blandt andet fordi de fem mænd senere onsdag vil blive fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for drabsforsøg. Her vil Nordjyllands Politi anmode dommeren om, at dørene lukkes for pressen og offentligheden af hensyn til den videre efterforskning.

Det har hidtil onsdag ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en uddybende kommentar fra den formentlig stærkt chokerede Merethe Jakobsen. I aftes sagde hun, at hun ved en første indskydelse troede, at der var tale om fyrværkeri.

- Men jeg opdagede så, at det var mit vindue, der var blevet skudt imod. Så smed jeg mig ned på gulvet. Jeg gik i panik, sagde Merethe Jakobsen og understregede, at hun ikke har fjender.