Efter trussel mod skole: Tre kvinder er anholdt og løsladt igen

Politiet har klokken 13 holdt et pressemøde om den trussel, der tirsdag formiddag blev rettet mod VUC og HF Nordsjælland

Følg Krimi

Tre kvinder er anholdt og løsladt igen, efter at politiet modtog en anmeldelse om en trussel mod VUC og HF Nordsjælland tirsdag morgen.

Det fortæller vicepolitikommissær i Nordsjællands Politi Carsten Spliid på et pressemøde klokken 13 i Helsingør.

Nordsjællands Politi modtog klokken 09.01 en anmeldelse om, at der skulle være en kvinde med en pistol på VUC og HF Nordsjælland.

- Vi tager sådan en anmeldelse meget seriøst. Derfor satte vi en massiv indsats i gang på skolen i samarbejde med VUC, som fulgte deres beredsskabsplan, og de bad derfor eleverne om at låse sig inde i klasselokalerne, fortæller Carsten Spliid.

Han fortæller, at der ikke var tale om en terrorindsats, men at politiet altid tager en anmeldelse, der involverer en pistol, alvorligt og derfor rykkede massivt ud til skolen.

Efter trussel: Politiet var massivt til stede på skole

Tre kvinder anholdt
Til pressemødet oplyser Carsten Spliid, at tre kvinder på 21, 26 og 32 år blev anholdt i deres klasselokaler i forbindelse med aktionen på skolen.

- De er blevet anholdt, fordi de alle hedder det samme til fornavn, og det var det navn, som anmeldelsen gik på. De er alle blevet afhørt og løsladt igen, siger han.

Han ønsker dog ikke at udtale sig mere specifikt omkring navnet, som de tre kvinder har tilfælles.

- De tre kvinder er allerede blevet udsat for en form for overgreb i og med, at de er blevet anholdt i deres klasseværelser. Det er ret alvorligt, så jeg vil ikke udtale mig nærmere omkring det, siger han.

Steen Lund, der er far til den 18-årige Emilie Holm, krammer sin datter i et glædesgensyn efter at eleverne blev lukket ud af skolen. Emilie Holm havde låst sig inde på et toilet. Foto: Jan Sommer
Steen Lund, der er far til den 18-årige Emilie Holm, krammer sin datter i et glædesgensyn efter at eleverne blev lukket ud af skolen. Emilie Holm havde låst sig inde på et toilet. Foto: Jan Sommer
 

Vicepolitiinspektøren siger på pressemødet, at eleverne på intet tidspunkt har været i fare.

- Vi har ransaget hele skolen med hunde, og der er ikke blevet fundet nogen pistol, og der er heller ikke blevet skudt, som rygtet gik på, siger han.

Carsten Spliid ved på nuværende tidspunkt ikke, om anmelderen er indgivet af en mand eller en kvinde, men ifølge ham er anmeldelsen optaget hos politiet.

- Vi fik anmeldelsen via 114. Vi arbejder lige nu på at få kortlagt, om der er tale om en falsk anmeldelse. Det kan vi på nuværende tidspunkt ikke udelukke, og det vil være et væsentligt element i vores videre efterforskning, siger han og fortsætter.

- Vi arbejder derfor stadig med at komme i kontakt med anmelderen.

Psykologindsats
Selvom eleverne fik lov til at forlade skolen omkring klokken 12 tirsdag, så oplyser Carsten Spliid, at politiet fortsat er til stede på skolen tirsdag eftermiddag.

- Vi er til stede med en tryghedsskabende indsats, men skolen er frigivet. Der er indsat psykologer på skolen, som hjælper eleverne, hvis de har brug for det, og vi samarbejder med skolen og er klar til at indkalde til stormøde, hvis det bliver nødvendigt, siger Carsten Spliid.

Politiet er stadig til stede på skolen med en 'tryghedsskabende indsats', men skolen er frigivet.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale
LIGE NU