Efter trussel mod skole: - Vi brugte borde og stole til at sætte i spænd

En trussel mod VUC og HF Nordsjælland fik skolen i højeste beredskab. Kampklædte betjente var til stede, imens eleverne barrikaderede sig i klasseværelserne

Politiet var mødt talstærkt op i morges. Video: Jan Sommer

22-årige Theis Algevind sad låst inde i sit klasseværelse, da VUC og HF Nordsjælland modtog en trussel, som sendte skolen i højeste beredskab.

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

- Cirka klokken 9 hørte vi en servicemeddelelse over vores radio i klasserne om, at vi skulle låse eller blokere dørene. Så begyndte der at komme politi meget kort til efterfølgende, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter.

- Kort ført klokken 12 var vi stadigvæk inde i klassen, men vi har fået af vide, at der ikke går længe endnu. Vi blev naturligvis nervøse, da vi fik beskeden, men vi kunne formå at holde ro, mens vi blokerede døren. Vi brugte borde og stole til at sætte i spænd i døren.

Stemningen er okay
Det var en alvorlig situation, men trods de grimme udsigter, formåede Theis Algevinds klasse at holde hovedet koldt. Beskeden over radioen var så dyster, at eleverne først var mistænksomme.

- Beskeden lød på, at af sikkerhedsmæssige årsager skulle vi låse eller blokere døren. Lige da vi hørte det, skulle vi lige være sikre på, at det ikke var alvorligt, siger han.

For eleverne på VUC og HF Nordsjælland har de sociale medier ikke været en hjælp.

- Vi fik en masse information og rygter via de sociale medier, men heldigvis var det ikke valid information, siger han.

Der faldt hurtigt ro på i det klasseværelse, som Theis befandt sig i. Han understreger dog, at han ikke ved, hvordan reaktionen har været i de andre klasseværelser.

- Stemningen er fin herinde lige nu. Vi er ikke nervøse. Jeg kan ikke sige noget om de andre klasser, men den klasse jeg befinder mig i, tager det meget roligt, siger han.

Theis Algevind fortæller, at eleverne har brugt tiden i klasseværelserne på at snakke og sidde på deres telefoner.

Omkring klokken 12 fik elever og lærere tilladelse til at forlade klasseværelserne. Herefter var de ude at trække luft, før skolens rektor indkaldte til krisemøde, og politiet ophævede deres afspærringer.