Annonce:
Annonce:

Efter vandscooter-tragedie: - Det er så meningsløst

To unge amerikanske kvinder blev dræbt på tragisk vis, da deres båd blev torpederet af en vandscooter i Københavns Havn

Få en detaljeret gennemgang af ulykken her. (Foto/optagelser: Kenneth Meyer, Mathias Øgendal, Læservideo. Grafik: Frans Wej Petersen, Mikkel Lund. Redigering: Kristian Hansen)
Annonce:
Følg Krimi

Det har rystet de medstuderende, at to amerikanske udvekslingsstuderende på DIS i København blev dræbt på tragisk vis i fredags, da deres båd blev torpederet af en vandscooter i Københavns Havn. Fem andre DIS-studerende kom til skade, men blev hurtigt udskrevet fra hospitalet.

Der er stillet psykologhjælp til rådighed, ligesom eksamener, der skulle afslutte semestret i går og i dag, er blevet aflyst.

- Studerende og alle vi ansatte på DIS er naturligvis meget berørte af denne tragiske hændelse. Det er så meningsløst, at to unge mennesker, som havde valgt at rejse ud i verden og studere, ender deres liv alt, alt for tidligt, siger administrerende direktør i DIS, Malene Torp.

Annonce:

I går var de chokerede forældre til en af de dræbte piger, der oprindeligt kommer fra Louisiana, forbi mindestedet ved Islands Brygge.  Her var tragedien ikke helt gået op for dem.

- Jeg tror ikke, man kan være forberedt på at få sådan en besked. Det er enhver forældres mareridt at få at vide, sagde moderen til  DR P4 og fortalte, at datteren havde givet udtryk for, at hun elskede sit udvekslingsophold i København.

Denne kvinde, der oprindeligt kommer fra Louisiana i USA, blev dræbt ved ulykken. Privatfoto
Denne kvinde, der oprindeligt kommer fra Louisiana i USA, blev dræbt ved ulykken. Privatfoto

Mor til dræbt amerikaner: Min datter elskede København

Malene Torp fortæller, at de er i kontakt med familierne.

- DIS støtter de to afdødes familier i tæt samarbejde med den Amerikanske Ambassade. Mange studerende er naturligvis påvirket af tabet af deres kammerater og DIS har etableret et kriseberedskab af professionelle psykologer, som hjælper de studerende med gruppe og individuelle samtaler, hvor de kan bearbejde hændelsen og tabet.

En talsmand fra den amerikanske ambassade i København ønsker ikke at sige yderligere om, hvordan de hjælper familierne.

- Vi giver konsulær bistand. Vi har ikke yderligere kommentarer af hensynet til privatlivet, skriver de i en mail.

Det er tidligere fremgået på DIS' hjemmeside, at organisationen vil afholde en mindehøjtidelighed for de afdøde piger i dag. Men Malene Torp fortæller, at der ikke vil være nogen offentlig højtidelighed.

Kriminalteknikere undersøger båden. Foto: Kenneth Meyer
Kriminalteknikere undersøger båden. Foto: Kenneth Meyer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: