Efter vild biljagt: Skyder flugtbilist 45 gange

Nye optagelser viser, hvordan syv betjente fortsætter nedskydningen af en amerikansk mand, efter han er faldet til jorden. Men det var helt i orden, siger retten. Advarsel: Voldsomme billeder

Politivideo
Følg Krimi

Et ihærdigt flugtforsøg fra politiet endte tragisk, da den 27-årige Antoquan Watson steg ud af sin bil og med en pistol affyrede skud mod betjentene, som jagtede ham.

Gentagne gange besvarede de ilden - helt nøjagtigt 69 gange affyrede betjentene skud mod Watson, hvoraf de 45 ramte og i sidste ende dræbte ham, beretter CBS. En episode for hvilken dommeren i 2015 undlod at rejse tiltale mod styrken på syv mand - tre fra Pleasantville og fire fra Atlantic City, skriver lokale newjersey.com.

Nu giver nyligt frigivne politioptagelser imidlertid offentligheden mulighed for at se, præcis hvad der skete.

Jagtet over 16 kilometer
Biljagten begyndte, da en bekymret tjener kontaktede politiet, fordi hun oplevede stamkunden Watson som værende beruset, og adskillige gæster i restauranten havde set ham bære en pistol i højre hånd og pege den mod loftet, dog uden at affyre skud.

I sin bil ude på parkeringspladsen nægtede den 27-årige at rulle vinduet ned, da politiet nåede frem og ville tale med ham, og så begyndte en storstilet biljagt ellers.

Fra én meters afstand: Dræber sort bilist med syv skud

Med op til 130 kilometer i timen fræsede Watson gennem byen med adskillige patruljevogne efter sig. Jagten fortsatte over 16 kilometer, inden han ved et vejkryds kørte over for rødt og blev ramt, så bilen snurrede en halv omgang og derved blev bragt til standsning.

Gik til angreb på betjente
Før politiet kunne nå at reagere og give Watson nærmere instrukser, steg han ud, rettede pistolen mod betjentene og begyndte at skyde.

Herefter fulgte en sand kugleregn som modsvar, og kort efter lå manden hårdt såret på vejen.

Det fik dog ikke betjentene til at indstille skydningen, og, som de nu frigivne optagelser fra en af patruljevognenes forrudekamera viser, modtager Watson dernæst yderligere en byge af i sidste ende dræbende skud.

Betjent smadrer sort mand for at krydse gaden

Han blev således erklæret død to timer efter, ambulancen nåede frem til gerningsstedet.

En undersøgelse af sagen viser, at betjentene var af den opfattelse, at Watson bar en skudsikker vest, hvilket viste sig ikke at være tilfældet. Til gengæld fandt man spor af det euforiserende stof pcp i hans blod.

Helt i orden
En retslig afgørelse fra juni 2015 siger, at betjentenes reaktion var berretiget, hvorfor der ikke blev rejst nogen tiltale mod dem. En ekspert i magtanvendelse for politiet har efterfølgende set optagelserne og erklæret sig enig i afgørelsen, skriver NBC.

Anklagemyndigheden i Atlantic City var tvunget til at offentliggøre optagelsen, da en ny afgørelse fra højesteret i staten New Jersey medfører krav om, at optagelser fra politisager med dødeligt udfald offentliggøres.

Ny race-sag: Tæver sort mand for at stjæle bil - sin egen!

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.