Efter voldsomme fodboldoptøjer: Nu sætter politiet massivt ind

I alt efterforskes 35 sager om vold eller trusler om vold mod tjenestemænd i funktion

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet

Voldsomme optøjer skæmmede pokalfinalen mellem Brøndby og FCK Kristi Himmelfartsdag, hvor fans skjulte jernstænger på stadion, forsøgte at vælte en hegn for at komme i flæsket på hinanden, ligesom der efterforskes i alt 35 sager om vold eller trusler om vold mod tjenestemænd i funktion.

Ifølge Københavns Politi blev mindst tyve betjente ramt af stenkast, spark eller slagvåben, og motorcykelbetjentene, der kørte med fan-optogene blev udsat for hærværk mod deres køretøjer og måtte flygte fra stedet for at undgå yderligere skade.

Københavns Politi sætter nu massivt ind på at opklare sagerne og har nedsat en særlig efterforskningsgruppe i Afdelingen for Lokal Efterforskning.

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet
 

- Det er fuldstændigt uacceptabelt, at der bliver brugt jernstænger og kastet med sten, flasker og sågar sæder mod betjente, som er på arbejde for at sikre, at de mange fans kan nyde en kamp afviklet i god stemning. Det overskrider enhver grænse for tolerabel opførsel, og det er mange år siden, at det var nødvendigt for politiet med magt at skulle sikre, at en kamp overhovedet kan fløjtes i gang, siger ledende politiinspektør Peter Dahl fra Københavns Politi og fortsætter:

- Ingen skal være i tvivl om, at vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at stille gerningsmændene til ansvar for disse vanvittige angreb på vores betjente, som ydede en fantastisk indsats. Vi efterforsker for fuld kraft og vil tage alle redskaber – herunder respektpakken – i brug. Man skal vide, at det ikke er uden konsekvenser at kaste med sten mod politiet – det gælder uanset om, man autonom eller fodboldbølle. Så gerningsmændene kan godt begynde at se frem til besøg af os – det vil vi i hvert fald lægge mange efterforskningskræfter i, siger Peter Dahl.

Fakta

I forbindelse med kampen er opstået 35 § 119-sager (vold mod tjenestemænd i funktion), som kan straffes med bøde eller fængsel i op til 8 år.

Indtil videre er 12 personer sigtet for § 119, og 2 personer er varetægtsfængslet i sagerne.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.