Efter voldtægt i Sverige frigiver politiet signalement - på kvinden

Der er imidlertid ikke noget signalement af gerningsmanden - udover, at der er tale om en yngre mand

Politiet i Karlstad frigiver signalement på det kvindelige offer i forbindelse med voldtægt, men ikke på gerningsmanden. (Foto: Ritzau/Scanpix)
Politiet i Karlstad frigiver signalement på det kvindelige offer i forbindelse med voldtægt, men ikke på gerningsmanden. (Foto: Ritzau/Scanpix)

Fredag aften i sidste uge blev der i den svenske by Karlstad anmeldt hele tre mulige voldtægter af unge kvinder indenfor ganske få timer i forbindelse med en Halloween-fest på restauranten og natklubben 'Nøjesfabrikken'. To af de mulige voldtægter foregik inde på natklubben, mens den tredje foregik udendørs. Med henblik på de to voldtægter indendørs er der ikke kommet mange detaljer frem.

Tre mulige voldtægter ved halloween-fest anmeldt i svensk by

Men i forbindelse med den mulige voldtægt, der skete udendørs, har politiet nu frigivet et signalement. Men det er ikke signalementet på den eventuelle gerningsmand, men derimod et signalement på det kvindelige offer.

Det skriver flere medier heriblandt Nyheter Idag og Värmlands Folkeblad 

Og på politiets egen hjemmeside kan man også læse om signalementet af det kvindelige offer. 

Den unge kvinde havde deltaget i en Halloween-fest på natklubben i Karlstad, og da hun forlod stedet cirka klokken 23, blev hun tiltalt af en ukendt mand, der forsøgte at få hendes opmærksomhed med diverse invitationer. Men kvinden sagde nej tak.

Den ukendte mand fulgte imidlertid efter kvinden, og på et tidspunkt overfaldt han hende og voldtog hende i en port. Kvinden blev efterfølgende hjulpet af nogle forbipasserende, der tilkaldte politiet. Men da politiet dukkede op, var gerningsmanden forsvundet.

Ifølge politiets hjemmeside i Karlstad blev gerningsstedet holdt afspærret frem til lørdag, fordi der skulle foretages en teknisk undersøgelse. Derudover er der foretaget en afhøring af den muligt voldtagne kvinde samt et vidne. Politiet efterlyser dog flere vidner, der kan have set kvinden og manden på Fahlgrensgatan i retning mod Filaregatan.

Detaljeret beskrivelse af ofret
Og herefter kommer politiet i Karlstad nu med et signalement på det kvindelige offer, der beskrives således: 175 centimer høj med langt brunt hår. Hun var iklædt en lys-beige 3/4 lang kappe og bar på en mørk skuldertaske.

'Vi vil gerne i kontakt med personer, der har set denne kvinde for også at få en så god beskrivelse af manden som muligt.'

Det er ganske usædvanligt, at politiet bringer et signalement af ofret, men ikke af gerningsmanden. Men det forklarer talsmanden for Karlstad Politi, Tommy Lindh således til den svenske avis Nyheter Idag.

- I det her tilfælde har kvinden bevidst ladet være med at se på gerningsmanden. Så det signalement vi har af ham er ganske svagt. Og det vi behøver er signalements-oplysninger fra et potentielt vidne, der kan have set kvinden, så at vi dermed også får mulighed for at stille vidnet spørgsmål, om hun også har set gerningsmanden. Derved kan vi måske finde frem til ham, fortæller Tommy Lindh.

Tommy Lindh forklarer også, at kvinden synes, at det var ubehageligt at kigge på manden, fordi han nærmede sig hende.

Med henblik på gerningsmandens signalement ønsker Tommy Lindh kun at sige, at der er tale om en yngre mand.