Efterforsker om nye spor: Det kan være Emilies gerningsmand

Føreren af en lys bil - formentlig af mærket Hyundai i30- kan være Emilie Mengs gerningsmand, lyder det fra efterforsker

Følg Krimi

Hør herover, hvad efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fortæller om de nye spor i Emilie Meng sagen.

En grynet optagelse, som viser bagsiden af en lys bil, kan være et nyt og ganske centralt spor i sagen om den dræbte teenager Emilie Meng.

Bilen er spottet på overvågningsbilleder fra Korsør Station om morgenen 10. juli sidste år omkring det tidspunkt, hvor den unge pige sporløst forsvandt. 

Politiet efter nye spor: Det strømmer ind med tip

Tirsdag formiddag offentliggjorde politiet optagelserne i forsøget på at lokalisere ejeren - og endnu vigtigere føreren af bilen den skæbnesvangre morgen.

Dette er alene en optagelse fra politiets rekonstruktion af forløbet med bilen ved Korsør Station - det er altså ikke optagelse af den oprindelige bil. (Politivideo)

Billeder fra politiets rekonstruktion

- Det kan være gerningsmanden, men det kan også være nogen, som har haft et ærinde på Korsør station. Enten tænker de, at det ikke er interessant for sagen, men det kan også være nogen, som ikke vil have, at andre skal vide, at de var der på det tidspunkt, siger efterforsker Søren Ravn-Nielsen i et interview med Ekstra Bladet.

- Vi håber under alle omstændigheder på, at vi får henvendelser, som kan hjælpe os med at identificere relevante oplysninger om den bil, siger han.

Efterforskerne har siden Emilie Meng forsvandt ihærdigt forsøgt at kortlægge området omkring Korsør station, som det så ud i omkring klokken 04.00 om morgenen 10. juli.

Derfor har politiet gentagne gange opfordret personer til at kontakte politiet, hvis de befandt sig i det nordlige Korsør ved gerningstidspunktet.

Sagens andet gennembrud
De nye optagelser fra Korsør er station er efterforskernes andet gennembrud i sagen. Det første var fundet af den 17-årgie piges lig ved et vandhul i Korsør juleaftensdag sidste år. Her er politiet fortsat i gang med at bearbejde de tekniske undersøgelser fra ligfundet.

- Vi har en lang række efterforskningsskridt, som kører parallelt med de oplysninger vi nu har med bilen, forklarer Søren Ravn-Nielsen om jagten på Emilie Mengs gerningsmand.

Politiet om Emilie: Døde kort efter hun forsvandt

De nye optagelser offentliggøres først nu, fordi kvaliteten af videoen har forvoldt politiet mange problemer.

- Den har været af så dårlig kvalitet, at vi ikke har kunnet identificere køretøjet, uden at optagelsen først var omkring nogle eksperter i udlandet, forklarer Søren Ravn-Nielsen.

- De har bearbejdet materialet, og vi kan nu med stor sikkerhed sige, at der er tale om en Hyundai I30, model 2011-2016, og den er lys i farven, siger efterforskninglederen, som håber, at den præcise beskrivelse kan få hukommelsen tilbage hos vigtige vidner i sagen.

- Hvor mange findes der af den model i Danmark?

- Der kører rigtigt mange biler rundt af den her slags. Det er en almindelig familiebil, og der er også flere modeller, som ligner den her Hyundai i30, forklarer Søren Ravn-Nielsen, der på nuværende tidspunkt ikke kan give det konkrete antal.

Politiet om Louise og Emilie: Derfor er morderne stadig på fri fod

Politiet har heller ikke kunnet observere bilen andre steder i Korsør omkring gerningstidspunktet.

- I yderste konsekvens skal vi begynde at finde ud af, dels hvor mange biler, det drejer sig om, og dels hvem der har eget sådan en bil på gerningstidspunktet. men vi håber meget, at vi gennem vores appel nu får kontakt til føreren, siger Søren Ravn-Nielsen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter