Efterlyser falske pengesedler: Sådan afslører du dem

Tre personer er blevet anholdt, og flere falske sedler blev fundet ved en politiaktion. Nu efterlyser politiet flere falske sedler

Tre personer, der er mistænkt for falskmøntneri, er blevet anholdt ved en aktion i fredags, og mindst 22 falske 500-kronesedler er blevet brugt til betaling i forretninger i flere byer.

Det fortæller afdelingsleder for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Øko Task Force, Carsten Høj Hansen.

Politiet efterlyser nu forretningsdrivende,  der har modtaget en falsk 500-kroneseddel eller har fået den identificeret i banken, fordi politiet tror, at der er flere falske sedler i omløb.

Indtil videre er de falske sedler blandt andet blevet brugt flere gange i området omkring Næstved, i Nakskov og i Sorø. De er i nogle tilfælde blevet opdaget i forretningen og andre tilfælde først, når de er blevet behandlet i værdihåndteringen.

- Vi forestiller os, at det er lavet på en farveprinter, siger Carsten Høj Hansen og tilføjer, at man blandt andet kan identificere de falske penge ved at se på serienummer og litranummer.

Se nærmere på, hvordan man kan afsløre de falske penge herunder.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ved anholdelsesaktionen i fredags slog politiet til mod tre adresser i henholdsvis Dannemare, Nørre Alslev og Fuglebjerg, hvor de anholdt to mænd og en kvinde med indbyrdes relationer og sigtede dem for overtrædelse af straffelovens §§ 166 og 167 ved at fremstille falske pengesedler og anvende falske pengesedler.

De blev fremstillet i lukket grundlovsforhør, hvor den 25-årige kvinde blev fængslet i 4 uger, den 43-årige mand blev fængslet i to uger, og den 24-årige mand fik anholdelsen opretholdt i 3x24 timer med henblik på at afklare hans eventuelle rolle i sagen. 

De nægter sig alle skyldige.

Afdelingsleder for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Øko Task Force, Carsten Høj Hansen, fortæller, at strammerammen for falskmønstneri er høj.

-  Det er nogle sager, som man ser på med stor alvor. Det viser strafferammen også. Den går helt op til 12 år, siger han.

Hvis man opdager, at man har fået en falsk 500-kroneseddel, skal man straks aflevere den til politiet, så den kommer igennem så få hænder som muligt i forhold til at tage fingeraftryk.

Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi kan kontaktes på 114.