Efterlyses for drab på dansker: Har før angrebet nabo med kniv

Amerikanske Tyler Hagmaier, der mistænkes for drab på dansk kvinde, har en voldelig fortid

Se billeder fra lejligheden i indslaget her.

En 24-årig mand, der på sjette døgn efterlyses i forbindelse med et brutalt drab på en dansk kvinde i USA, har tidligere været anholdt for et voldeligt overfald på en nabo.

Det skriver lokale medier torsdag, og den amerikanske anklagermyndighed i Plymouth, Massachusetts, bekræfter oplysningerne over for Ekstra Bladet.

Tyler Hagmaier er den eneste mistænkte i forbindelse med drabet på den 72-årige Vibeke Rasmussen, der fredag blev fundet dræbt med cirka 35 knivstik i hoved, hals og skuldre.

Lige siden har politiet eftersøgt Hagmaier, men efterforskerne tror, at den psykisk syge mand kan have taget sit eget liv ved at hoppe i en flod.

Angreb med kniv

Tyler Hagmaier har en voldelig og kriminel fortid, der førte til flere sammenstød med politiet.

I november 2011 blev Hagmaier anholdt og sigtet for drabsforsøg, efter at han havde stukket en 41-årig nabo i brystet med en 25 centimeter lang kniv under et hjemmerøveri i byen Montague.

Hagmaier slap billigt. Han blev beordret til at følge et behandlingsforløb, bære elektronisk fodlænke og flytte hjem til sine bedsteforældre.

Anholdt efter biljagt

To år senere var den gal igen. I maj 2013 blev Hagmaier anholdt efter en politijagt, som endte med, at han forulykkede i sin bil.

Hagmaier blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og vold mod tjenestemand i funktion, men igen slap den unge mand med et rap over fingrene.

Han blev efterfølgende løsladt på den betingelse, at han fortsatte med at tage sin medicin og fulgte et misbrugskursus.

Vibeke Rasmussen blev fundet dræbt i sidste uge i USA. Gerningsmanden er endnu ikke pågrebet. (Foto bringes med tilladelse fra QuincyCollege)
Vibeke Rasmussen blev fundet dræbt i sidste uge i USA. Gerningsmanden er endnu ikke pågrebet. (Foto bringes med tilladelse fra QuincyCollege)

Kristine Jelstrup sammen med Vibeke i en af sine mange gode stunder med sin mor Vibeke. (Foto: Privat) Krimi Vibeke dræbt af 35 knivstik: Vandt kampen mod kræften i 1996

Beth Stone, talskvinde for anklageren i Plymouth, oplyser til Ekstra Bladet, at jagten på Tyler Hagmaier fortsætter med uformindsket styrke, selv om han formodes død.

- Dette er stadig en aktiv efterforskning. De har endnu ikke været i stand til at lede efter Hagmaier i vandet i floden i den vestlige del af vores delstat på grund af stærke understrømme, oplyser Beth Stone og tilføjer.

- Vi har til hensigt at fortsætte eftersøgningen i morgen (fredag, red.).

50 meter høj bro

Eftersøgningen er blandt andet foregået med hunde og helikoptere, men strømforholdene i Connecticut River har besværliggjort en grundig eftersøgning i vandet.

Annette Lumby Larsen Krimi Niece til dræbte Vibeke: Hun hjalp altid de svage

Politiet fandt fredag aften Tyler Hagmaiers bil parkeret ved French King Bridge, og myndighederne tror, at han hoppede i floden fra den 50 meter høje bro.

- Det er det sidste livstegn, vi har fra ham, siger Beth Stone.

Mindehøjtidelighed

Talskvinden har tidligere forklaret Ekstra Bladet, at politiet står uden motiv til drabet på den danske kvinde. Hun har desuden bekræftet, at Tyler Hagmaier, der var nabo til danskeren, har haft psykiske problemer og har truet med at begå selvmord flere gange.

Vibeke Rasmussen, der boede det meste af sit liv i USA, begyndte for syv år siden at undervise i naturfag på Quincy College i Plymouth.

Her holdt elever, kolleger og familiemedlemmer onsdag aften en mindehøjtidelighed for den afholdte danske lektor.