Efterlyst bandemedlem anholdt under tumult

Flere politibiler blev tilkaldt, da en efterlyst 28-årig blev antruffet på gaden tirsdag eftermiddag

Politiet mistænker manden for at have kørt den bil, der 27. marts påkørte en 24-årig mand, som siden afgik ved døden. Påkørslen skete på et stisystem på Vestvolden nær Frederikssundsvej i Husum. Video: Kenneth Meyer.
Følg Krimi
Følg Bandeland
Følg Loyal to Familia
Følg Brothas

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Det gik ikke stille for sig, da en patrulje tirsdag eftermiddag på gaden i Husum traf det 28-årige bandemedlem med somalisk baggrund, som nu fremstilles i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.

Manden har i længere tid været efterlyst internt hos politiet. De mistænker ham for at have kørt den bil, der 27. marts påkørte en 24-årig mand, som siden afgik ved døden. Påkørslen skete på et stisystem på Vestvolden nær Frederikssundsvej i Husum.

Det er uvist, hvad der præcist ligger bag den 24-åriges dramatiske død, men politiet kæder påkørslen sammen med et skyderi i Gadelandet i Husum, hvor en 22-årig blev ramt af skud, dog ikke livsfarligt.

Video: Kenneth Meyer.

Den afdøde var ifølge Ekstra Bladets oplysninger medlem af den forbudte bande Loyal to Familia (LTF), mens den nu anholdte er relateret til den såkaldte Husum-gruppe. Han har tidligere været relateret til Nørrebro-banden Brothas og blev for år tilbage idømt et års fængsel samt betinget udvisning for våbenbesiddelse.

Den anholdte var ved 17-tiden i går eftermiddags i selskab med flere andre, da politiet fik øje på ham, og da betjentene ville anholde den 28-årige opstod der tumult.

- Der var lidt uro, da nogle af de øvrige tilstedeværende blandede sig, siger Knud Hvass, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet hos Københavns Politi.

De tilstedeværende betjente fik hjælp fra ekstra vogne, der blev sendt ud til stedet, og det lykkedes at anholde den efterlyste og fragte ham ind til politistationen.

Ingen af de øvrige tilstedeværende blev anholdt.

Bandemedlem anholdt: Mistænkt for drab

Drabet på den 24-årige var en af årsagerne til, at Københavns Politi 4. april indførte visitationszoner på Nørrebro, Husum og i et område på Frederiksberg.

Den 28-årige har siden slutningen af april været eftersøgt i sagen og blev tirsdag eftermiddag anholdt i Husum.

En anden person har tidligere siddet varetægtsfængslet, da han meldte sig selv og fortalte, at han havde kørt bilen. Han er dog blevet løsladt igen, men er fortsat sigtet.

Sæt lyd på Bandeland

Bandeland er Ekstra Bladets nye podcastserie af samme navn. Første sæson går bag en af Danmarks mest berygtede bander, Loyal to Familia.

Du kan gratis lytte til alle afsnit i serien her:
Læs mere på bandeland.dk.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+