Annonce:
Annonce:

Efterlyst dansker i knibe i Thailand

Dansk forretningsmand er anklaget for svindel for 10 millioner kroner

Den 48-årige dansker var omgivet af seks betjente, da han tidligere i dag blev vist frem for pressen på politistationen i Phuket. (Politifoto)
Den 48-årige dansker var omgivet af seks betjente, da han tidligere i dag blev vist frem for pressen på politistationen i Phuket. (Politifoto)
Annonce:
Følg Krimi

En advokat skal nu rejse til Thailand for at hjælpe en dansk forretningsmand, der har siddet fængslet siden begyndelsen af november.

Det er advokat Niels Fjeldberg, der skal forsøge at bistå den 48-årige landsmand, som er efterlyst i en skattesag om 10 millioner kroner.

Retten i Hjørring har beskikket Niels Fjeldberg som forsvarer, og onsdag har Danmarks ambassade i Bangkok officielt anmodet ham om at tage af sted.

- Hidtil har han alene fået begrænset konsulær bistand. Via en kollega har han bedt mig om at komme derud, siger advokat Niels Fjeldberg til Ritzau.

Dansker efterlyst af Interpol: Anholdt i Thailand

Anholdelsen skete 6. november, da danskeren opholdt sig ulovligt i Thailand, fordi hans visum var udløbet. Han var på restaurant i Phuket, da han blev lagt i håndjern og taget med på stationen.

Annonce:

Da thailandsk politi slog danskerens navn op, viste det sig, at han var efterlyst af interpol. Baggrunden for efterlysningen er, at han er anklaget for skattesvindel.

I 2011 var der planlagt en straffesag imod ham om unddragelse af cirka 10 millioner kroner. Manden dukkede dog ikke op. Han var ikke formelt blevet orienteret om sagen.

- Han har aldrig fået forkyndt et anklageskrift eller en indkaldelse til retsmøderne, fortæller advokat Niels Fjeldberg.

Danskeren ankom til Thailand 31. august 2010. Hans visum udløb 24. april 2013.

Udenrigsministeriets Borgerservice har tidligere bekræftet anholdelsen over for Ekstra Bladet.

- Ambassaden og Udenrigsministeriet kan bekræfte at en dansk statsborger er fængslet i Thailand, Phuket, og vi yder den sædvanlige konsulære bistand, oplyser vagthavende i Borgerservice.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: