Efterlyst hjemmerøver anholdt i grænsekontrol i Albanien

Cykelhandler Hans Henriksen var tæt på at dø, da hjemmerøvere mishandlede ham. Politiet leder nu efter en tredje gerningsmand

Cykelhandler Hans Henriksen blev overfaldet under brutalt hjemmerøveri i sit eget hjem. I dag har han stadig alvorlige men. Foto: Olivia Loftlund
Cykelhandler Hans Henriksen blev overfaldet under brutalt hjemmerøveri i sit eget hjem. I dag har han stadig alvorlige men. Foto: Olivia Loftlund
Følg Krimi

Hvis en 31-årig makedoner var blevet i hjemlandet, så havde dansk politi ikke haft en chance for at få ham udleveret, fordi Makedonien ikke udleverer egne medborgere.

Men i dag blev den 31-årige varetægtsfængslet i Københavns dommervagt, sigtet for det brutale hjemmerøveri og drabsforsøg på den i dag 70-årige cykelhandler Hans Henriksen.

Han blev mishandlet og forsøgt dræbt i sit hjem på Østerbrogade den 27. februar 2017 og var tæt på at dø. Hjemmerøverne flygtede med kontanter, smykker, ure og elektronik for cirka 95.000 kr.

Dømt og anholdt samme dag
Den 16. februar i år blev den 18-årige Amarildo Cani fra Albanien idømt syv års fængsel for hjemmerøveri og drabsforsøg, og samme dag blev den 31-årige formodede medgerningsmand anholdt, da han krydsede grænsen til Albanien.

I grænsekontrollen opdagede politiet, at der lå en arrestordre på ham fra Danmark.

Efter lange forhandlinger med Albanien, fik dansk politi i mandags besked på, at de kunne hente den 31-årige.

Han landede tirsdag aften i Københavns Lufthavn i Kastrup sammen med danske betjente og blev anholdt kl. 19.45.

Efterlyst hjemmerøver skjuler sig i Makedonien: Kan ikke udleveres

I Københavns dommervagt nægtede den 31-årige sig skyldig, og han ønskede ikke at udtale sig. Politiet leder efter en ukendt tredje gerningsmænd, som kørte de to hjemmerøvere til Østerbrogade, og fængslingen af den 31-årige makedobner giver politiet nyt håb om, at få identificeret tredjemanden.

'Han var den mest aktive'
Under retssagen mod Amarildo Cani forklarede denne, at den 31-årige makedoner havde været den mest aktive under mishandlingen af cykelhandleren. Ifølge sigtelsen var det Cani, der havde råbt til den 31-årige 'slå ham ihjel'.

Hans Henriksen fik slag og spark mod hovedet og på kroppen, blandt andet med et koben, flere knivstik, og gerningsmændene trådte på hans hals så han fik to brud på strubehovedet. Han var i akut livsfare efter overfaldet.

Hans lemlæstet under brutalt hjemmerøveri: - Jeg døde flere gange

I dommervagten oplyste anklageren, at den 31-åriges fingeraftryk var fundet på et gelænder i opgangen. Den dømte Amarildo Cani har udpeget ham som medgerningsmanden, og de optræder begge på videooptagelser under flugten fra gerningsstedet.

Cykelhandler lemlæstet under brutalt hjemmerøveri: Raser over dommen

Politiet fik en international arrestordre på den 31-årige, og fandt ud af, at han var flygtet til hjemlandet Makedonien, hvorfra han ikke kunne udleveres.

Derfor var politiets eneste håb, at han en dag ville krydse en grænse og blive anholdt. Politiet ved ikke, hvorfor den 31-årige valgte at rejse fra Makedonien til Albanien den 16. februar.

Hans lemlæstet under brutalt hjemmerøveri: - Jeg døde flere gange

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.