Efterlyst: Sigtet for drab og for at skære øre af offer

En 24-årig hollandsk statsborger der er sigtet for at give en 28-årig mand så svære hovedlæsioner, at han døde, og efterfølgende skære øret af endnu et offer er efterlyst. En 20-årig mand er varetægtsfængslet i 27 dage

Yahye Mohamed Omar er efterlyst internationalt for drab og knivstikkeri. Billedet er fra Københavns Hovedbanegård. Foto: politi
Yahye Mohamed Omar er efterlyst internationalt for drab og knivstikkeri. Billedet er fra Københavns Hovedbanegård. Foto: politi
Følg Krimi

Københavns Politi beder om offentlighedens hjælp til at finde den 24-årige hollandske statsborger Yahye Mohamed Omar, der er mistænkt for sammen med en 20-årig medsigtet at stå bag drabet på en 28-årig mand på et hotel i København og et groft knivoverfald i Silkegade, hvor offeret fik skåret sit venstre øre af.

Ifølge politiet anses han som farlig, og man skal derfor ikke forsøge selv at tage kontakt til den 24-årige, men kontakte politiet.

Ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Politi, er der er indikationer på, at den eftersøgte befinder sig i udlandet. Han er derfor også efterlyst internationalt. 

- Vi har en formodning om, at han befinder sig i udlandet. Muligvis i Sverige, Norge - omkring Oslo eller det nordlige Tyskland, som vores indledende efterforskning peger i retning af. Men da den mistænkte er hollandsk statsborger og har bånd til Storbritannien, så søger vi også efter ham i de lande, siger politikommissær Kenneth Jensen fra Afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi.

- Det var et særdeles brutalt overfald, så vi har en intensiv efterforskning for at få Yahye Mohamed Omar bag tremmer. Vi har et godt samarbejde med vores kolleger i udlandet, men vi har brug for borgernes hjælp. Så hvis nogen ved noget om, hvor han befinder sig, skal man ringe til os på 1-1-4, opfordrer han.

I pressemeddelelsen fremgår det, at Yahye Mohamed Omar er offentligt efterlyst for knivoverfaldet i Silkegade, men ifølge sigtelsen i dommervagten er han ligeledes er efterlyst for drabet på den 28-årige på et hotel i Strandgade. Det fremgår af sigtelsen, at de to mænd har begået både drabet og knivoverfaldet i Silkegade 'i forening'.

Politiet efterlyser endnu kun den 24-årige offentligt for knivoverfaldet i Silkegade, fordi i dén sag er mistanken ’særligt bestyrket’. Ellers må en person nemlig ikke efterlyses i offentligheden.

Men Yahye Mohamed Omar blev i dommervagten også sigtet for drabet på hotellet. I det forhold er mistanke-grundlaget mod ham lavere, nemlig ’begrundet’. Det er nok til en varetægtsfængsling, men ikke til en offentlig efterlysning. Derfor nævner politiet ikke drabet på hotellet i efterlysningen af Yahye Mohamed Omar.

Han er nu varetægtsfængslet uden tidsfrist med henblik på den internationale efterlysning.

artiklen fortsætter under billedet

Hvis man ser den efterlyste, skal man ikke selv tage kontakt, men ringe 114. Foto: Politi
Hvis man ser den efterlyste, skal man ikke selv tage kontakt, men ringe 114. Foto: Politi

Drabet på den 28-årige mand skete, ifølge sigtelsen, søndag 15. maj mellem klokken 06.30 og 06.41 på værelse 325 på hotel NH Collection i Strandgade 7. Han fik svære kvæstelser i hovedet, men blev først fundet ved 13-tiden søndag, hvor han blev kørt på hospitalet i kritisk tilstand. Han døde i mandags klokken 19.25.

Knivoverfaldet, som de to mænd også sigtes for at have begået i forening, skete kun tre timer efter overfaldet på hotellet - nemlig mellem klokken 09.24 og 09.42 søndag - i lejlighedshotellet i Silkegade 3A i København. Mændene skar venstre øre af det 25-årige offer, skar kinden op på ham og gav ham flere snitsår på benene.

Den 20-årige sigtede, der blev fremstillet i dommervagten, nægtede sig skyldig i begge forhold, men kunne dog erkende 'almindelig' vold mod offeret på hotellet.

Grundlovsforhøret fandt sted bag lukkede døre af hensyn til politiets fortsatte efterforskning af begge sager.

Politiet kender endnu ikke motivet til de to brutale overfald, men mener, at der er en sammenhæng mellem drabet og knivstikkeriet i Silkegade, hvor politiet har talt med offeret. Hverken de to ofre eller de to sigtede har nogen kendte relationer til bandemiljøet.

Københavns Politi har natten til mandag arbejdet på det formodede gerningssted.

Offeret med det afskårne øre blev fundet i en baggård i Silkegade i søndags. Foto: Kenneth Meyer
Offeret med det afskårne øre blev fundet i en baggård i Silkegade i søndags. Foto: Kenneth Meyer
 

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind