Efterlyst som bortført: Jeg er ikke blevet bortført

Yngre mand har nu taget kontakt til politiet fem dage efter, at politiet mente, han var blevet frihedsberøvet og tvunget ind i en bil 

Politiet afspærrede et stort område efter skyderi ved Husum Torv i torsdags. Foto: Foto: Steven Knap/Byrd
Politiet afspærrede et stort område efter skyderi ved Husum Torv i torsdags. Foto: Foto: Steven Knap/Byrd
Følg Krimi

Sagen om skud og frihedsberøvelse ved Husum Torv i Brønshøj i sidste uge har taget en drejning.

Den yngre mand, som politiet mente var blevet frihedsberøvet og tvunget ind i en bil ved højlys dag efter, at der var blevet affyret skud, har i dag taget kontakt med Ekstra Bladet, som har formidlet kontakt til Københavns Politi.

Han fortæller, at han er ok. Han siger, at han ikke er bortført, og at han heller aldrig har været frihedsberøvet.

Torsdag eftermiddag opstod der tumult ved Husum Torv blandt personer fra tre forskellige biler, en Audi, en Mercedes og en BMW.

Der blev affyret skud, og i følge politiet blev en mand foran øjnene på civile politifolk, som tilfældigvis var i området i anden anledning, tvunget ud af en af bilerne og ind i en anden vogn, en Audi.

I følge politiets sigtelse speedede Audi'en herefter op, og var tæt på at påkøre en af de civile betjente, der sprang til siden. Politiet affyrede skud mod Audien, men den forsvandt fra stedet.

Københavns Politi meldte ud, at de ikke kunne ikke få kontakt med den person, de mente var blevet tvunget ud af en Mercedes og ind i Audi'en og frygtede, at han var blevet frihedsberøvet.

I løbet af weekenden ringede den unge mand til sin familie og sagde, at han var ok, og at han overnattede hos nogle venner, men stadig havde han ikke taget kontakt til politiet, som opfordrede ham til det.

- Vi vil gerne vide og se med egne øjne, om han er OK, sagde politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Og nu er der etableret kontakt.

Den unge mand fortæller til Ekstra Bladet om de dramatiske begivenheder ved Husum Torv, at han kørte en tur i sin Mercedes med en ven, men at nogen andre pludselig hoppede ud af deres biler, at der var tumult, og under den tumult blev hans passager revet ud af vognen.

Han siger dog, at det lykkedes passageren at vriste sig fri og stikke af til fods, mens han selv kørte sin Mercedes væk mod Mørkhøj og i den forbindelse ramte nogle andre biler,

- Hvad er baggrunden for at alt det her skete?

- Jeg ved ikke, hvad problemet var. Jeg har ikke gjort nogen noget, bedyrer den unge mand, der ikke vil have sit navn frem offentligt. Ekstra Bladet er bekendt med navnet.

- Hvorfor har du ikke haft kontaktet politiet?

- Jeg havde mange ting i hovedet. Det havde været en god dag, jeg var glad, jeg havde drukket slushice og pludselig var min bil smadret, en dyr bil, siger han og understreger at han heller 'ikke plejer at snakke med politiet'.

Imidlertid har den unge mand mandag eftermiddag kontaktet politiet, og de har aftalt et møde.

Det bekræfter Steffen Thaaning Steffensen, Københavns Politi.

- Nu må vi høre hans forklaring, siger politikommissæren.

Tre personer er anholdt i forbindelse med sagen.

De blev fremstillet i grundlovsforhør i fredags, sigtet for at bringe andre folk i fare ved at skyde i ukendt retning på gaden, pege med en pistol mod personer i en Mercedes og efterfølgende trække en person ud af bilen med henblik på frihedsberøvelse.

En af de tre mænd er desuden sigtet for vold mod tjenestemand, da han ifølge sigtelsen forsøgte at køre en politimand ned under flugten. De nægter sig skyldige, men deres forklaring kendes ikke, da grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre. 

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.