Eftersøgningen af Emilie: Blod på hunde-snude er nu undersøgt

En DNA-prøve skulle give politiet svar på, om blodet var fra et dyr eller et menneske

Teknikere ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har over weekenden fået testet det blod, som en hund fredag havde på snuden efter en gåtur i området ved skinnerne tæt på Korsør Station.

- Vi har fået svar på, om det var fra et menneske, og det var det ikke, siger vicepolitikommissær Marianne Roed.

Blodet var ellers et af politiets varme spor i sagen om teenageren Emilie Meng, som nu er forsvundet på 16. døgn. Hun forsvandt efter en bytur i Slagelse 10. juli, og siden hun omkring klokken fire om natten sagde farvel til sine veninder ved Korsør Station, har ingen set den kønne, mørkhåret pige.

Ejer slog alarm: Hund vendte tilbage med blod på snuden

Det var en hundefører, som i sidste uge slog alarm, da hendes hund vendte tilbage med blod på poter og snude. Det fik politiet til at undersøge et større område omkring togskinnerne i Korsør fredag formiddag.

Med hunde gik flere betjente langs skinnerne i flere timer i håbet på at finde et nyt spor i eftersøgningen af den forsvundne pige. Nu er politiet igen gået tilbage til det langsommelige, men vigtige detektiv-arbejde, hvor videoovervågning og henvendelser fra offentligheden skal gennemgåes.

Forsvundne danskere: Emilie er ikke den eneste

- Lige i øjeblikket koncentrerer vi os om alle de henvendelser, vi har fået. Vi får rigtigt mange, men jeg vil næsten hellere have, at folk ringer en gang for meget end for lidt, siger Marianne Roed.

- For så kan det være, at der pludselig ringer en med noget, som er rigtigt interessant for os.

Mandag stod et ægtepar frem i BT, fordi de med sikkerhed mente at have stødt på Emilie Meng i sidste uge i den lille nordjyske by Skelund.

Hundepatruljer afsøgte fredag terrænet langs togskinnerne i Korsør i forsøget på at finde den efterlyste Emilie Meng. Foto: Anthon Unger
Hundepatruljer afsøgte fredag terrænet langs togskinnerne i Korsør i forsøget på at finde den efterlyste Emilie Meng. Foto: Anthon Unger
 

Men den oplysning har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke kunne bekræfte.

- Det er et svært spor at arbejde videre med, for vi har jo kun vidnernes forklaring - pigen, som de har set, er jo væk, siger Marianne Roed, der oplyser, at der det pågældende sted heller ikke har været videoovervågning, som måske kunne be- eller afkræfte ægteparrets forklaring.

Ifølge Marianne Roed skal man ikke tøve med at kontakte politiet, men ikke alle kan forvente, at politiet vender tilbage med det samme.

Emillie forsvundet på 11. døgn: Nu udlover familien stor dusør

- Jeg må desværre sige, at det måske ikke er alle, der får et svar. For vi arbejder os igennem bunken, og så tager vi det, som vi umiddelbart finder interessant. Derfor vil der jo sidde nogen, som har givet besked, og som umiddelbart ikke bliver ringet op, siger Marianne Roed.

Politiet har ikke på nuværende tidspunkt planer om en eftersøgning i denne uge, men det kan ændre sig, hvis det rigtige tip dukker op. Søndag ledte flere frivillige efter den 17-årige pige, også denne gang uden held i den mystiske sag.

Emilie Meng er fortsat med sikkerhed set for sidste gang på overvågning fra Korsør Station.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.