Eftersøgt for voldtægt i Sverige anholdt i Københavns lufthavn

Varetægtsfængslet i elleve dage med henblik på udlevering til retsforfølgelse i Sverige

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Politiet i Københavns Lufthavn anholdt lørdag en 28-årig svensk statsborger, der har været eftersøgt  af svensk politi for voldtægt og vold mod tjenestemand.

Svensk politi udstedte 11. november 2014 en europæisk arrestordre over manden, der er født i Somalias hovedstad, Mogadishu, men er svensk statsborger.

Lørdag klappede fælden, da den 28-årige kom med et fly fra Cairo til Københavns Lufthavn. Han blev rutinemæssigt stoppet i lufthavnen ved ankomsten, og der stod det klart, at han var eftersøgt for både voldtægt, vold mod tjenestemand samt for at have stjålet en politistav.

De tre sigtelser kan ifølge svensk retspleje give op til otte års fængsel, hvis manden findes skyldig, kom det frem under grundlovsforhøret Københavns dommervagt i dag.

Her blev den 28-årige  fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, indtil der kan ske udlevering til retsforfølgelse i Sverige.

Den 28-årige gav under grundlovsforhøret samtykke til  udlevering og protesterede ikke mod frihedsberøvelse. Han blev varetægtsfængslet i elleve dage.