Eftersøgt mand fængslet for drabsforsøg

Afghansk mand nægter sig skyldig i et drabsforsøg, han ifølge anklageren begik 21. juli 2014

En 28-årig afghansk mand blev lørdag middag varetægtsfængslet i 16 dage efter et grundlovsforhør i dommervagten på Politigården i København. Han er sigtet for at stå bag et drabsforsøg i Brønshøj i København 21. juli sidste år.

Drabsforsøget skete i en lejlighed på Frederikssundsvej, hvor den sigtede ifølge anklageren stak en bekendt med en kniv to gange i brystet og en gang i ryggen ved venstre skulder.

Overfaldet skete ifølge sigtelsen den pågældende mandag mellem klokken 10.00 og 11.19, og den forurettede pådrog sig i forbindelse med overfaldet knivskader med en dybde på 7-11 centimeter.

Siden 21. juli 2014 har manden været eftersøgt af politiet, men det lykkedes altså først at anholde manden i går 14.40, da manden selv henvendte sig til politiet. Angiveligt for at hente en straffeattest på Station City i København.

Den sigtede mand nægter sig skyldig, og meddelte gennem sin tolk, at han ikke ønskede at afgive forklaring i dommervagten.

Han kunne ikke umiddelbart huske sin fødselsdato, men han er i følge eget udsagn omkring 28 år gammel.

Dommeren valgte at lukke dørene til grundlovsforhøret af hensyn til den videre efterforskning, og derfor er de nærmere omstændigheder omkring episoden endnu uklare.

Varetægtsfængslingen varer i første omgang frem til 2. februar.