Egyptisk statsanklager død efter bombeangreb

Egyptens øverste anklager, Hisham Barakat, er død af sine kvæstelser efter et bombeangreb i Kairo mandag

En bilbombe har dræbt den egyptiske statsanklager, oplyser landets justitsminister.

Det er et markant angreb mod den øverste anklager i det nordafrikanske land, der er præget af dyb politisk uro og et oprør fra islamistiske grupper.

Anklageren, Hisham Barakat, blev mandag formiddag såret i et bombeangreb i hovedstaden Kairo, da han blev kørt i eskorte gennem en forstad.

Senere afgik han ved døden som følge af sine kvæstelser, oplyser justitsministeren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Andre kilder bekræfter oplysningen over for Egyptens statslige nyhedsbureau, skriver Reuters.

En ukendt gruppe ved navn Giza Folkelig Modstand har på sin Facebook-side taget skylden for angrebet, men det kan ikke umiddelbart bekræftes, om denne gruppe reelt står bag.

Tidligere på dagen omtalte den egyptiske avis al-Masry al-Youm bomben som hjemmelavet. Angrebet skete ifølge avisen ved militærakademiet i Kairo-forstaden Heliopolis.

Bombeangrebet kommer, kort tid efter at Islamisk Stats egyptiske gren udsendte en opfordring til at angribe retsvæsnet. Opfordringen kommer som følge af, at seks militante er blevet henrettet.

I maj skød og dræbte militante islamister to dommere og en anklager på Sinai-halvøen.

Barakat er en yderst forhadt mand i islamistiske miljøer, da han har åbnet sager mod tusindvis af islamister, efter militæret væltede præsident Mohamed Mursi fra magten 3. juli 2013. Hundredvis er allerede dømt til døden.

Efter Mursi blev væltet, har det nye styre i Egypten knust Det Muslimske Broderskab og stemplet bevægelsen som en ulovlig terrororganisation.

Det Muslimske Broderskab vandt det første demokratiske valg i Egypten efter revolutionen i 2011.