Eirin forsvandt juleaften: Nu er hun fundet død i Sverige

Kvinden forsvandt sporløst fra havnen i Landskrona sent juleaften

Eirin Mikkelsen forsvandt juleaften. Privatfoto
Eirin Mikkelsen forsvandt juleaften. Privatfoto

Det lig, der lørdag blev fundet i strandkanten syd for Landskrona, er identisk med den savnede kvinde Eirin Mikkelsen.

Det oplyser familiens bistandsadvokat og svensk politi til det norske medie VG.

Kvinden er norsk og forsvandt sporløst sent juleaften fra havnen i Landskrona, hvor færgerne til den lille ø Hven sejler til og fra. Liget blev fundet et par kilometer væk.

- Vi har fået besked fra politiet om, at det er mere end 99 procent sikkert, at det er Eirin, som er blevet fundet, siger bistandsadvokat Anders Hasle til VG.

Måske kidnappet
Eirin Mikkelsen forsvandt sporløst, og politiet har efterforsket sagen som en kidnapningssag. Der har blandt andet været dykkere i vandet for at lede efter kvinden.

- Der er ikke noget nyt i sagen. Vi har stadig mistanke om, at hun har været offer for en forbrydelse i forbindelse med sin forsvinden, lød det torsdag fra Evelina Olsson, der er pressemedarbejder hos politiet i den sydlige region.

Den norske kvinde blev sidst set af sin kæreste, men ingen er anholdt i sagen.

Ifølge kæresten forsvandt Eirin Mikkelsen, da de gik hjem fra en julefest. På vejen udfordrede hun ham til at løbe om kap det sidste stykke ned til havnen. Da de var cirka 100 meter derfra, mistede han hende ud af syne, har han fortalt til den svenske avis Aftonbladet.

Ledte efter mor på sin fødselsdag
Mens kvinden var væk, sad hendes 26-årige søn, Atiliano Briones Mikkelsen, fortvivlet tilbage i Norge.

Sidste gang, Atiliano hørte fra sin mor, var samme dag, som hun forsvandt, hvor de ønskede hinanden glædelig jul, og moderen delte nogle gamle barndomsbilleder pr. sms med Atiliano, har han tidligere fortalt Ekstra Bladet.

Første juledag fik han besked om hendes forsvinden, og anden juledag rejste han til Landskrona sammen med sin lillebror for at lede efter moren. Dermed blev hans 26-års fødselsdag - 27. december - en, han aldrig glemmer.

- Min fødselsdag vil fra nu af altid minde mig om, at jeg løber rundt og leder efter min mor hele dagen og græder. Og så er der alle de dage, hvor det er hårdt for mig overhovedet at være storebror for min lillebror. Han har kun mig, fortalte Atiliano Mikkelsen i weekenden til Ekstra Bladet.

Eirin Mikkelsen er forsvundet, og hendes søn er fortvivlet. Foto: Atiliano Briones Mikkelsen Krimi Søn til formodet kidnappet kvinde kæmper for svar

Kvindens søn har offentliggjort dette billede på Facebook og håber, at folk vil hjælpe med at dele det. Foto: Atiliano Mikkelsen Krimi Forsvundet norsk kvinde formodes kidnappet