Eks-rocker sender tidligere brødre flere år bag tremmer

To Bandidos-rockere er idømt langvarige straffe for narko. De blev fældet af politiets såkaldte guldfugl

To Bandidos-rockere er tirsdag ved Retten i Nykøbing Falster idømt langvarige straffe for blandt andet besiddelse af et kilo kokain.

Den 31-årige Rune Knudsen fik fire års fængsel for kokainen og for at have fået fire andre til at stjæle 700-800 kilo kobber.

For den 53-årige Christian Grünwaldt var der tale om en tillægsstraf, idet han i 2014 blev idømt seks års fængsel for blandt andet grov afpresning. Tirsdag kunne han så lægge tre og et halvt års fængsel oven i den straf.

Foruden besiddelse af et kilo kokain blev han dømt for at have solgt 30 kilo hash.

Begge mænd ankede på stedet deres dom til Østre Landsret, oplyser specialanklager Emil Folke fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Jeg er godt tilfreds med, at det er lykkedes for politiet at opklare alvorlig narkokriminalitet i rockermiljøet, og at det er lykkedes for anklagemyndigheden at få dem dømt, siger han efter dommen.

- Og det er meget tilfredsstillende, at vi har fået dem dømt for en forbrydelse, som vi ikke kendte til, tilføjer han.

Dermed hentyder han til, at det var politiets såkaldte guldfugl, der gjorde politiet opmærksom på sagen.

Guldfuglen er et tidligere medlem af Bandidos, som besluttede at gå til politiet og fortælle, hvad han vidste om rockergruppens aktiviteter.

- Nogle mennesker skuffer mig. Nogle ting gør, at jeg mister lysten til at tage risikoen ved at gøre de ting, som jeg blev bedt om, sagde guldfuglen ifølge Ekstra Bladet i et tidligere retsmøde.

Guldfuglen er selv blevet idømt syv og et halvt års fængsel for sine forbrydelser. Han fik dog rabat i straffen, fordi han hjalp politiet, og han afsoner nu på et hemmeligt sted.

Ifølge Emil Folker er 12 personer blevet dømt på baggrund af guldfuglens oplysninger, og to er frifundet. Flere af de dømte har dog anket deres domme til landsretten.