Annonce:
Annonce:

Eks-soldat dræbte sin mor med ni økse-slag

Anklage: 41-årige Lars Kragh gik amok med økse på mor og far - kørte rundt med forældrenes lig i tre dage

Annonce:
Følg Krimi

Retten i Randers (Ekstra Bladet): Det må løbe de tilstedeværende koldt ned ad ryggen nu, mens senioranklager Birgitte Ernst, Østjyllands Politi, forelægger sagen om drabet på ægteparret Kirsten og Jørgen Kragh fra Låsby ved Silkeborg i juli i fjor.

Det er ægteparrets egen 41-årige søn, Lars Kragh, som tiltales for dobbeltdrab og usømmelig omgang med lig, fordi han ifølge politiet kørte rundt med forældrenes lig pakket ind i poser og dækket af tæpper i tre dage, inden han blev anholdt i Vejle 12. juli.

Begge forældre døde som følge af de mange slag med økse på hoved og krop, som de begge blev tildelt. Slagene medførte, at kraniet blev knust på den tiltaltes mor, som blev slået mindst ni gange i hovedet med øksen.

Annonce:

Drabene skete angiveligt i tidsrummet 8.-9. juli i fjor på den omflakkende søns adresse i Uggelhuse ved Randers.

Eks-soldat tiltalt for øksedrab på sine forældre

Sindssyg da det skete
Det fremgik af anklager Birgitte Ernst' gennemgang, at den tiltalte forud for drabene havde levet et turbulent liv uden job og fast bopæl. Han har lidt af post-traumatisk stress-syndrom som følge af de oplevelser han havde som udsendt sergent i konflikt-områder i Bosnien og Kosovo fra 1997-99.

- Tiltalte var sindssyg også på gerningstidspunktet. Derfor vil jeg argumentere for en tidsubestemt dom med anbringelse på en sikret afdeling, sagde Birgitte Ernst.

Advokat, forsvarer Mikkel Nielsen, havde en kort replik til anklagerens gennemgang:

- Der er kun tabere i denne sag. Min klient havde i en længere periode inden dette skete undgået sine forældre, og han havde ikke set dem i et år, da han tilfældigt mødte dem.

Annonce:

- Dette sammenholdt med, at min klient var sindssyg på gerningstidspunktet gør, at han bør gå fri. Vi har nemlig lovens ord for, at en person, som ikke længere er sindssyg, men var det i gerningsøjeblikket, skal gå fri.

- Jeg har haft flere møder med min klient i løbet af det seneste år på den sikrede afdeling. I den tid har han været velfungerende og har fået anti-psykotisk medicin, sagde forsvarer Mikkel Nielsen.

Veteraner viste respekt: - Kirsten og Jørgen gjorde meget for os

Tiltalt: Det var nødværge
Den tiltalte, Lars Kragh, har forklaret til politiet, at forældrene ofte havde braset ind i hans hjem og angrebet ham. Det skete også den dag i juli i fjor, hvor Lars Kragh har erkendt, at han i nødværge brugte en økse til at forsvare sig mod sine forældre.

- Det var ligesom en gyserfilm. Min far kravlede og lavede lyde, og jeg følte, jeg gjorde min far evn tjeneste ved at slå ham med øksen igen, har Lars Kragh forklaret til politiet.

Annonce:

Lars Kragh havde en skovl med i forældrenes bil, som han kørte rundt med deres lig i igennem to-tre dage. Han nåede dog ikke selv at begrave dem, inden han blev anholdt i nærheden af Vejle for 14 måneder siden.

Han nægter sig skyldig i drab og erkender sig skyldig i usømmelig omgang med lig.

En eventuel dom, som indeholder en tidsubestemt anbringelse på en sikret afdeling skal forelægges både stats- og rigsadvokaten og dernæst justitsministeriet, inden den kan effektueres.

Der er afsat fem dage til nævningesagen, men retsformand Lene Hjerrild forventer, at dommen kan afsiges onsdag i næste uge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: