Annonce:
Annonce:

Eks-soldat tiltalt for øksedrab på sine forældre

Lars Kragh er tiltalt for drab på sine forældre sidste år. Anklagemyndigheden kræver en tidsubestemt anbringelse

Ekstra Bladet fulgte sagen tæt sidste år. Se et sammenklip her
Annonce:
Følg Krimi

Sidste år blev den tidligere Balkan-soldat Lars Kragh anholdt og sigtet for drabet på sine forældre, Kirsten og Jørgen. Efterfølgende kørte han rundt med ligene i en bil i flere dage.

Nu har anklagemyndigheden valgt at rejse tiltale mod den nu 43-årige krigsveteran. Det skriver anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 43-årige står tiltalt for, i perioden mellem den 7. og den 9. juli 2016, at have dræbt begge sine forældre i deres hus i Uggelhuse ved Randers ved at have slået dem begge i hovedet og på kroppen med en økse.

Så slemt lider danske krigsveteraner: Jeg sov med pistol under hovedpuden

Udover drabene er Lars Kragh også tiltalt for usømmelig omgang med lig, da han efter drabet og frem til den 12. juli kørte rundt med ligene i sin bil. De var pakket ind i plastikposer og tæpper.

Annonce:

LK har tidligere fortalt ved et grundlovsforhør, at han ikke vidste, hvad han skulle gøre med ligene efter drabet.

Veteran efter familiedrab: Kirsten kæmpede indædt kamp for Lars

- Jeg kan godt se, at det ser mærkeligt ud at køre rundt med to lig i så lang tid. Men jeg vidste simpelthen ikke, hvad jeg skulle gøre med dem, sagde han.

Skal anbringes
Den 43-årige mand blev sidste år varetægtsfængslet i surrogat på Sikringsafdelingen, hvor han har været lige siden.

Anklagemyndigheden nedlægger påstand om dom til anbringelse på Sikringsafdelingen uden fastsat længstetid, hvilket er årsagen til at anklageskriftet har været et år undervejs.

Annonce:

- Når der nedlægges så alvorlig en påstand som tidsubestemt anbringelse på Sikringsafdelingen, skal det forelægges en række forskellige myndigheder, og det har taget noget tid. Derudover har der været tale om en meget omfattende efterforskning herunder indhentning af personlige oplysninger til brug for påstanden, siger senioranklager Birgitte Ernst i pressemeddelelsen.

Forsvarer inden grundlovsforhør: - Han ved godt, hvad han har gjort

Overfor Ekstra Bladet uddyber Birgitte Ernst påstanden, og fortæller, at det har været forbi statsadvokaten, rigsadvokaten og justitsministeriet, før det blev godkendt.

Har PTSD
Storebroderen til Lars Kragh, skrev sidste år et åbent brev til pressen, hvor han forholdt sig til, at broderen havde slået forældrene ihjel

- Jeg har tilgivet min bror. Det var hans sygdom, der dræbte mor og far. Det nemmeste ville jo være at blive vred og ønske det værste for ham. Men det kan jeg ikke, skrev han i det meget personlige brev til pressen:

- Den Lars, som jeg er vokset op sammen med, har ikke gjort dette her. Lars er desværre blevet meget syg i sindet, og den psykotiske tilstand, han har befundet sig i, har udløst denne ulykkelige handling.

Annonce:

LK der har været udsendt soldat, lider af PTSD, men ifølge broderen var det ikke 'den lidelse, der fik ham til at dræbe vores forældre'.

Fængslet for at dræbe sine forældre: Vidste ikke hvad jeg skulle gøre med ligene

- Da han ikke har erkendt sin sygdom, og derfor ikke har villet i behandling, er han blevet mere og mere syg. Det har så til sidst udløst en psykose, som har været fyldt med vrangforestillinger. Det er så dybt tragisk, skriver broderen.

Det er ikke endeligt afklaret, om sagen skal køre som en nævningesag eller en domsmandssag, og sagen er derfor endnu ikke berammet ved Retten i Randers.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: